Novi uvjeti licenciranja stadiona: Nema Premijer lige BiH bez reflektora

Anadolija
Novi uvjeti licenciranja stadiona: Nema Premijer lige BiH bez reflektora
/ Foto: Fena
Od sezone 2018/2019. na svim stadionima na kojima će se igrati utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine morat će biti u funkciji reflektori.

To je najavio Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Izmjene i dopune pravilnika o licenciranju, u kojima su postroženi infrastrukturni i finansijski kriteriji, predstavljen je na jučerašnjem seminaru čelnicima klubova 12 premijerligaških klubova.

"Uvođenje reflektora na stadione je obavezno od sezone 2018/2019. To smo morali uvesti kao kriterij da bi infrastrukturno počeli hvatati korak za ostalim zemljama i u regiji. Na kraju krajeva, time izlazimo u susret igračima i navijačima. Nije isto igrati utakmicu na temperaturi od 40 stepeni Celzijusa i dvostruko nižoj u noćnom terminu. Uvođenjem reflektora sigurno će biti i više gledalaca na stadionima", istakao je Džemidžić.

Naglasio je da će klubovi iz društva najboljih na osnovu izmijenjenog Pravilnika o licenciranju sada morati dostavljati polugodišnji finansijski izvještaj N/FS BiH, odnosno ne kao do sada jednom u godini.

"Naša intencija je da u što skorijem narednom periodu izjednačimo sve kriterije za dobijanje licence za nastup klubova u domaćem šampionatu sa kriterijima koje je potrebno ispuniti za takmičenje u pretkolima UEFA kupova", kazao je Džemidžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije