Novi UO FK Slavija za izlaz iz krize

Radiosarajevo.ba
Novi UO FK Slavija za izlaz iz krize


U utorak je održana vanredna sjednica Skupštine FK Slavija na kojoj je ostavku dao predsjednik Skupštine Nebojša Popić, i to samo nakon tri mjeseca na ovoj funkciji.

Njegov nasljednik na toj funkciji će biti  Miloš Glogovac, koji je tu dužnost obavljao i od 2004. do 2008. godine. Glogovac kaže da je prihvatio funkciju jer niko drugi nije htio.

"Ne obećavam ništa. Veći problem od ispadanja iz Premijer lige je pitanje egzistencije kluba. Pomoć lokalnih i gradskih struktura ne smije izostati, a pred Upravnim odborom je da povlači poteze da iz svega ovog isplivamo kako znamo i umijemo", kazao je  za Nezavisne Miloš Glogovac i dodao: "Mnogi sumnjaju u naš povratak, ali ovi ljudi su bezbroj puta dokazali da vole Slaviju. Moramo ispraviti greške, kojih je evidentno bilo."

Slavija se nalazi na posljednjem mjestu premijerligaškog karavana sa katastrofalnim nizom gdje su u dvanaest posljednjih susreta osvojili svega jedan bod. Slavija ima i najlošiju gol razliku (-29), a u jesenjem dijelu lige uspjeli su primiti čak 41 gol.

Ostavku je podnio i predsjednik Upravnog odbora Bojo Gašanović, a njega mijenja Gojko Drašković. Razriješen je dužnosti i stari UO, a novi će imati 11 članova. Drašković je odmah predložio sedam (Mirko Šarović, Dragan Kulina, Verko Savčić, Zoran Tešanović, Slobodan Ujić, Vinko Radovanović, Bogdan Čeko), a UO je kompletiran s Milanom Pejićem, Slavkom Tošovićem i Darkom Babaljem, pišu Nezavisne .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije