Novi trener Plavih: Obećavam titulu na Grbavici

N. K.
Novi trener Plavih: Obećavam titulu na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar predstavio je danas novog šefa stručnog štaba Miloša Kostića.

“Ovo je mala promjena za razliku od stvari prije. Napravili smo listu od 20 imena, a onda smo to smanjili na pet imena te smo poslali upite za prezentacije. Neki kandidati su došli u Sarajevo i sve prezentirali. Neki treneri su prije dogovarani u kafanama, a sada smo to promijenili. Kostić je izabran jednoglasno i na to sam ponosan. Mi smo glavni kandidati za titulu i zato opet kažem da su se naša vizija i vizija novog trenera podudarile. Zato ovim putem poručujem novom treneru da nam vrati titulu”, poručio je u uvodnom obraćanju Dejan Nikolić, član Upravnog odbora.

Novi trener Plavih s Grbavice pohvalio je projekt Željezničara, a navijačima je obećao osvajanje šampionske titule.

“Kada sam došao na prezentaciju, već sam vidio da Željo nije običan klub. Želji je pravo mjesto na mjestu prvaka Bosne i Hercegovine i mislimo da je ovo pravi put. Neću da obećavam mnogo, moje je da pričam na terenu zajedno s igračima.“, započeo je svoje izlaganje Miloš Kostić.

Moj cilj je titula, sve ostalo me ne zanima, ja ću se ponašati tako, kao i naši igrači. Vjerujem da smo sposobni da vratimo titulu na Grbavicu. Danas se priključujem velikoj porodici Želje i obećavam da ćemo vratiti titulu na Grbavicu”, zaključio je novi šef stručnog štaba Željezničara.

Također, Kostić je istaknuo da igrače neće dijeliti na starije ili mlađe, već isključivo na osnovu prikazanog na terenu.

Miloš Kostić rođen je 1971. godine u Ljubljani. U karijeri je nastupao za Svobodu, Goricu, Primorje i Olimpiju, a s Goricom je 1996. godine osvojio naslov prvaka Slovenije.

Zbog teže ozljede koljena morao je okončati igračku karijeru u 28. godini te se odmah nakon toga posvetio trenerskom zvanju. Kroz edukaciju i stalno usavršavanje se posebno specijalizirao za rad s mladim igračima, što je i jedan od osnovnih razloga za zanimanje Željezničara, priopćeno je iz sarajevskog kluba.

Trenerski posao započeo je u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. godine odveo na Europsko prvenstvo. Na Euru je sudjelovao i 2002. godine s juniorskom reprezentacijom Slovenije, te 2012. ponovo s kadetskom reprezentacijom. Kada je u pitanju seniorski nogomet, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je s istim trenerom otišao u belgijski Lierse. Jedini dosadašnji angažman kao šef stručnog štaba u nekom klubu je imao ovog proljeća kada je osam kola prije kraja sezone preuzeo Krku koja je u tom trenutku već bila "otpisana" iz najvišeg ranga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije