Novi skandal navijača Srbije: Gađali Schmeichela, ovo je njegov odgovor

2
Radiosarajevo.ba
Novi skandal navijača Srbije: Gađali Schmeichela, ovo je njegov odgovor
Foto: PrtScr / Kasper Schmeichel

Iza Srbije i Danske je napet meč, ali nije bilo golova. Danci su profitirali, remi ih je odveo dalje, a na momente je to rasplamsavalo navijače Srbije koji su se nalazili iza gola Kasper Schmeichela.

O tome su izvještavali danski mediji.

"Gađali su navijači Schmeichela praznim i punim čašama piva, ali i drugim stvarima. Padala je kiša predmeta sa tribine i na golmana danske reprezentacije, ali on nije tako teško podnio sve to, kada je ostvaren plasman dalje", navode danski mediji.

Suada Redžić, bosonoga djevojka na sarajevskim ulicama: Volim hodati po kiši, ovisnik sam o slobodi

Suada Redžić, bosonoga djevojka na sarajevskim ulicama: Volim hodati po kiši, ovisnik sam o slobodi

"Nikada ne bih mogao da pomislim da sam bacim nešto na drugu osobu, ali ako oni to žele, onda je to meni u redu. Moglo bi se reći da samo oduzima pažnju sopstvenim igračima", rekao je Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel
Foto: PrtScr: Kasper Schmeichel

Bilo je momenata kada su navijači bili posebno naelektrisani, a Schmeichel je u nekoliko momenata ipak riješio da baci predmete da ne smetaju, iako se trudio da sve ignoriše.

"Uopšte nije bilo namjere da provociram, ali neću trčati i skupljati tuđe smeće", kazao je Schmeichel.

Pohvalio je borbu štopera sa napadačima Srbije.

"Stvarno mislim da se dobro branimo. Mislim da je posebno Vestergaard bio dobar - prešuti neke sjajne igre koje napravi. Ponekad morate da se borite još žešće nego inače, a on je to uradio", rekao je golman reprezentacije Danske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije