Novi selektor reprezentacije BiH: Prosinečki danas potpisuje ugovor

Fena
Novi selektor reprezentacije BiH: Prosinečki danas potpisuje ugovor
Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zvanično će biti predstavljen danas u Sarajevu, kada će i potpisati ugovor sa bh. savezom.

Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Prosinečki je dobio jednoglasnu podršku članova ovog tijela i predvodit će bh. selekciju u UEFA Ligi nacija i u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2020.

Prosinečki je rođen 12. januara 1969. godine. U trenerskoj karijeri je vodio beogradsku Crvenu zvezdu, turski Kayserispor, te reprezentaciju Azerbejdžana. S Crvenom zvezdom je 2012. godine osvojio Kup Srbije.

Kao igrač je između ostalog nastupao za Dinamo Zagreb, Crvenu Zvezdu, Real Madrid, Barcelonu, Sevillu.

Osim nacionalnih šampionata i Kup takmičenja u zemljama u kojim je igrao, Prosinečki je kao U-20 reprezentativac Jugoslavije došao do titule svjetskog prvaka (1987), sa selekcijom Hrvatske osvojio je bronzu na SP-u (1998), dok je s Crvenom zvezdom bio pobjednik Kupa evropskih šampiona (1991).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije