BiH protiv Belgije i bez Joze Šimunovića

AA
BiH protiv Belgije i bez Joze Šimunovića
FOTO: EPA / Jozo Šimunović
Jozo Šimunović, stoper Celtica neće debitirati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine niti u predstojećoj utakmici sa Belgijom.

Šimunović je opet povrijeđen i neće doći na današnje okupljanje reprezentativaca BiH zakazano na Ilidži. Doktoru Reufu Karabegu je dostavio i ljekarske nalaze koji to potvrđuju, istakli su za Anadolu Agency (AA) iz stručnog štaba nacionalnog tima BiH.

Šimunović je boravio sa reprezentativcima BiH na pripremama za utakmice grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 odigrane 31. avgusta sa Kiprom u Nikoziji (2:3) i 3. septembra u portugalskom Faru sa Gibraltarom (4:0). 

Selektor Mehmed Baždarević, iako je najavljivao, nije ga poslao u igru niti u jednom od spomenutih mečeva, kako je kasnije rečeno, ”radi povrede”. 

Inače, Šimunović je odlučio igrati za BiH nakon što je nastupao za Hrvatsku. 

Uoči susreta sa Crvenim đavolima, ovo je treći problem za selektora Baždarevića i njegove saradnike u stručnom štabu. Prije Šimunovića, zbog povreda otpali su Miralem Pjanić i Sanjin Prcim, umjesto koji su na današnje okupljanje pozvani Nemalja Bilbija i Haris Medunjanin

Fudbalska reprezentacija BiH 7. oktobra u Sarajevu igrat će protiv Belgije, te tri dana kasnije u Talinu biti gost Estonije. Za plasman u baraž za Mundijal Baždarevićevim izabranicima potreban je maksimalan broj bodova, odnosno dvije pobjede. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije