Novi dres fudbalera Srbije inspirisan Nikolom Teslom, Kolarov napušta reprezentaciju

Radiosarajevo.ba
Novi dres fudbalera Srbije inspirisan Nikolom Teslom, Kolarov napušta reprezentaciju
Foto: Telegraf / Novi dres fudbalera Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije ima novi dres inspirisan naučnikom i pronalazačem Nikolom Teslom, koji će igrači nositi u narednim mečevima u Ligi nacija i baraž duelima za plasman na Prvenstvo Evrope.

Orlovi će u narednim mečevima u Ligi nacija i baraž duelima za plasman na Prvenstvo Evrope, nositi specijalno dizajnirane dresove (crveni i bijeli gostujući), saopćeno je iz Fudbalskog saveza Srbije.

"Kolarov i drugovi će na ramenima i šortsevima nositi motive munja i srpskih ocila, a na grudima fluorescentni grb Fudbalskog saveza Srbije u čast mnogobrojnih izuma našeg Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih naučnika i pronalazača svih vremena", navedeno je.

Fudbalska reprezentacija Srbije prvu utakmicu igra 3. septembra protiv Rusije, dok će 6. septembra igrati protiv Turske.

Inače, Aleksandar Kolarov će uskoro napustiti reprezentaciju Srbije.

Direktor Fudbalskog saveza ove zemlje Vladimir Matijašević najavio je povlačenje kapitena.

“Kolarov će ubrzo napuniti 35 godina i rekao je da će se uskoro povući. On će to uraditi po završetku ciklusa, odnosno posije Evropskog prvenstva ili možda i ranije ako se ne plasiramo”, rekao je Matijašević.

Iskusni fudbaler odigrao je 90 utakmica za reprezentaciju Srbije i postigao 11 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije