Nova tragedija u nogometu: Golman kolabirao na treningu, a kasnije pronađen mrtav u stanu

0
Radiosarajevo.ba
Nova tragedija u nogometu: Golman kolabirao na treningu, a kasnije pronađen mrtav u stanu
Foto: Instagram / George Chigova

Tragične vijesti nam dolaze iz Afrike gdje je preminuo nekadašnji reprezentativac Zimabbvea George Chigova. Ovaj 32-godišnjak je pronađen mrtav u svom stanu, a njegov klub Supersport united je objavio tužne vijesti na društvenim mrežama.

Golman koji je 32 puta nosio dres nacionalnog tima počeo je karijeru u Gunnersu iz rodnog Harrarea, zatim je prešao u gradskog rivala Dinaos, a onda u Supersport. Igrao je za Polokvane također u Južnoj Africi, a prvi znaci velikih zdravstvenih problema javili su se ove godine.

On je u julu 2023. kolabirao na treningu nakon što je imao problema sa srcem, pa je od tada bio van ekipe i bilo je pitanje da li će se uopšte vraćati fudbalu. Sada je navodno kolabirao i u svom domu, ali uzrok smrti još nije objavljen. Sada se klub od njega emotivno oprostio.

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

"Sa velikom tugom smo saznali da je preminuo George Chigova. Bio je sjajan čovjek, voljen od strane sadašnjih i bivših saigrača i od strane svih u klubu. Izjavljujemo najdublje saučešće prorodici i prijateljima u Južnoj Africi i u Zimbabveu u ovim teškim momentima. Neka mu duša počiva u miru", navodi se u saopštenju Supersporta.

Chigova je najveće uspjehe ostvario sa nacionalnim timom za koji je branio od 2013. do 2019. godine. Nastupio je na Kupu afričkih nacija 2019. godine i osvojio je COSAFA kup.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije