Nova hapšenja zbog sumnji za mito

Radiosarajevo.ba
Nova hapšenja zbog sumnji za mito

Kako prenosi Dnevnik.hr, v.d. tajnik Udruge prvoligaša Neven Šprajcer je uhapšen u Karlovcu zbog sumnje da ja davao mito za "pošteno suđenje". Šprajcerovo hapšenje je povezano sa slučajem "Širić i Djedović".

Trenutni predsjednik Županijskog nogometnog saveza Karlovačke županije, član Skupštine HNS-a i v.d. tajnik Udruženja prvoligaša Neven Šprajcer osumnjičen je da je kao bivši tajnik Karlovca davao novac Željku Širiću kako bi Karlovcu osigurao "pošteno suđenje".

Širić je u statusu dopredsjednika HNS-a i predsjednika Komisije za suce nedavno uhapšen zajedno sa Stjepanom Djedovićem, članom sudačke komisije, nakon što im je predsjednik Hajduka, Hrvoje Maleš, predao označene novčanice u iznosu od 30 hiljada eura.

Mediji pišu da je nakon uhićenja Širića na adresu USKOK-a stiglo anonimno pismo "nezadovoljnog nogometaša" u kojem se čelnike karlovačkog nogometnog kluba, među kojima i Šprajcera, optužuje da su kupili ulazak u prvu ligu. Šprajcer je te optužbe proteklih dana odbacio. 

U USKOK-u o najnovijem uhićenju u hrvatskom nogometu, kao ni o proširenju istrage protiv Širića za sada nisu željeli ništa reći, no najavili su skoro priopćenje. 

Šprajcer je, inače, vršitelj dužnosti Udruge prvoligaša i predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije te je kao takav bio na jučerašnjoj skupštini HNS-a na kojoj su razriješeni Širić i Djedović. 

Širić je pod policijskom istragom i zbog sumnje da je pomogao da više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, stekne više i visoko obrazovanje, što im je mogao omogućiti kao profesor na osječkom fakultetu. 

Osječko Županijsko državno odvjetništvo je priopćilo da je kriminalističko istraživanje pokrenuto nakon medijskih napisa ali i na osnovu ranijih saznanja iz drugih izvora. 

"Čuo sam da je Šprajcer uhićen, ali ne znam je li to istina", kazao je Pamić, trenutni trener Pule, za Dnevnik.hr.

"I mene su u tom pismu optužili, ali ja nemam nikakve veze s time. Za Šprajcera mogu reći da je bio kvalitetan dužnosnik i doista ne znam je li istina to za što ga se optužuje. Ja kao trener nisam mogao znati što rade čelnici kluba. Neka istraga pokaže što je prava istina. Ako je netko radio nešto što je protuzakonito, morat će odgovarati. To je jasno", zaključio je Pamić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije