Nova blamaža Bayerna, Chelsea protutnjao Anfieldom (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nova blamaža Bayerna, Chelsea protutnjao Anfieldom (VIDEO)

Barcelona je s visokih 4:0 savladala Bayern te je gotovo osigurala nastup u polufinalu Lige prvaka.

Već od prve minute susreta bilo je jasno da Bayern na Camp Nou očekuje veoma teških i dugih 90 minuta. Prvu priliku propušta Henry ali u 9. minuti Messi postiže pogodak nakon što ga je uposlio Eto'o.

Tri minute kasnije već je 2:0 a Messi je vratio uslugu te je Eto'o ubacio loptu u mrežu poslije sjajne asistencije Messija.

Barcelona dominira a novi pogodak vidjeli smo u 38. minuti kada je Herny prošao po desnoj strani a njegov centaršut je Messi pretvorio u pogodak.
Do isteka prvog poluvremena Butt je još jednom morao vaditi loptu iz mreže nakon što ga je savladao Henry koji je pogodio desni donji kut.

Drugo poluvrijeme proteklo je, također. u dominaciji Barcelone koja ipak nije bila tako efikasna. Bayern je nekako uspio neutralizirati nasrtaje Barce a uspio je čak i zaprijetiti vratima Valdesa. U izglednoj situaciji našao se Ze Roberto ali je njegov udarac blokirao Puyol. U nekoliko navrata odvijao se pravi triler ispred vrata Butta no lopta nije htjela u mrežu. Sigurna pobjeda Barcelone koja je neki drugi svijet u odnosu na Bayern, koji je djelovao poput nižerazredne momčadi. Već sada možemo reći da je Barcelona izborila polufinale najelitnijeg evropskog nogometnog takmičenja.


Chelsea protutnjao Anfieldom

Chelsea je slavio na Anfieldu protiv Liverpoola 3:1 čime je stekao ogromnu prednsot pred uzvrat, a junak susreta je Ivanović koji je postigao dva pogotka.
Liverpool je već u 6. minuti došao do prednosti golom Torresa koji pogađa desnom nogom nakon ubacivanja Arbeloe.

Sjajnu šansu za poravnanje propustio je Drogba koji je izišao sam ispred Reine ali ga nije uspio savladati.

Drogba se nakon toga još jednom našao u izglednoj situaciji ali je šutirao preko prečke. Pet minuta prije kraja prvog dijela Malouda je izveo korner a Ivanović je glavom pogodio za poravnanje rezultata.

Liverpool u narednom napadu ima veliku priliku ali udarac Kuyta brani Cech.

Nastavak otvara Gerrard udarcem koji je završio za malo pored statiea a na drugoj strani ponovo je Drogba u glavnoj ulozi. Ovoga puta Drogba je savladao Reinu ali je loptu s gol crte izbacio Carragher. Ipak, Chelsea je poveo a strijelac je Ivanovič koji je ponovo bio najviši u skoku nakon izvedenog kornera.

Chelsea je bolji tim na terenu i to kapitalizira u 67. minuti kada je Drogba konačno postigao pogodak za 1:3 poslije idealnog centaršuta Maloude. Susret je okončan zasluženom pobjedom Chelsea 3:1 koji je u potpunosti nadigrao Liverpool te je stvorio ogromnu prednost pred uzvrat u Londonu.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije