Norveški savez podržava sudiju Ovreboa (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Norveški savez podržava sudiju Ovreboa (VIDEO)

Vodstvo Norveškog nogometnog saveza (NFA) pružilo je podršku sudiju Tomu Henningu Ovrebou koji se našao na udaru kritika zbog vođenja utakmice između Chelsea i Barcelone u polufinalu Lige prvaka.

Vezano>>Norveškom sudiji navijači prijete smrću

"Moramo biti iskreni i kazati kako su neke sudijske odluke dvojbene, međutim Ovrebo je imao ujednačen kriterij i hrabro je vodio utakmicu do samog kraja. Pokazao je snagu i kvalitetu," kazao je prvi čovjek norveške sudačke organizacije Rune Pedersen.

Vodstvo Norveškog saveza kritiziralo je menadžera Chelsea Guusa Hiddinka, koji je na kraju utakmice izjavio kako u životu nije vidio gore suđenje.

"Hiddink je pretjerao i njegove izjave nisu korektne. Ne vjerujem kako će nakon ove utakmice biti ugrožena Ovrebova europska karijera," zaključio je Pedersen.

http://www.youtube.com/watch?v=LeJM2rqGI9g


Drogba se izvinio zbog ponašanja

Nakon frustriranog odlaska sa stadiona i vrištanja na sudiju i na kamere, Didier Drogba se izvinio zbog pretjeranog ponašanja a klub je pozdravio izvinjenje svog igrača.

"Bio sam veoma nervozan zbog događanja tekom utakmice, ali kad sam vidio snimku na TV-u shvatio sam da sam pretjerao. U potpunosti priznajem da jezik kojim sam se služio nije dobar primjer za one koji su sjedili pred TV-om, posebno za djecu. Žalim što sam na takav način iskazao svoje frustracije i razočarenje i zato se izvinjavam, rekao je Drogba.

Chelsea pozdravlja Didierovu izjavu koja je bila sasvim iskrena:

"Svjesni smo što se sinoć dogodilo, ali je to bilo samo zbog visokih emocija i frustracija i razočarenja da smo poraženi u tako važnoj utakmici. Odmah smo se obratili predstavnicima UEFA-e zbog načina suđenja Ovreba i sada čekamo njihov službeni izvještaj, izjavili su u klubu."

Trener londonskih Plavaca suosjećao se sa Drogbinom reakcijom na kraju utakmice.

"Ja ga potpuno razumijem. Ovo je takva faza takmičenja, ulozi su veliki, kao i emocije. Mogu samo da kažem da je dobro što ima emocije. Drogba je u kaznenom prostoru povučen za dres, Dani Alves je povukao Maludu. I to je bio penal. Bilo je više od jedne sumnjive sudijske odluke, ali mislim da smo plasman u finale morali da obezbijedimo u ranijoj fazi meča", prokomentarisao je Hidink i dodao da "svi pričaju o zavjeri, ali za nju su potrebni dokazi. Mogu reći da osjećam nepravdu, ali ne i da UEFA nije želela još jedno englesko finale", izjavio je Hidink.

fena/sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije