Saznajemo: Nogometni savez BiH pripremio smjenu dva selektora

0
A. S.
Saznajemo: Nogometni savez BiH pripremio smjenu dva selektora
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nogometni savez BiH

Nakon što je selektor Nogometne reprezentacije BiH Bugarin Ivaylo Petev kategorično odbio da će podnijeti ostavku, bez obzira na ishode kvalifikacijskih mečeva protiv Kazahstana i Ukrajine, u Nogometnom savezu BiH uveliko razmišljaju da se zahvale na saradnji dvojici selektora.

"Uvijek mislim o tome kako ćemo mi izgledati. Ne želim obraćati puno pažnje na druge reprezentacije, uvijek gledam našu, da mi izgledamo što bolje. Neće biti lako, idemo pokušati uzeti najviše što možemo", rekao je Petev na konferenciji za medije.

Na pitanje razmišlja li o ostavci u slučaju neuspjeha, kazao je:

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

Još jedna velika policijska akcija u BiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno nekoliko osoba

"Izvini, ali ne razmišljam".

No, u Nogometnom savezu BiH veliko razmišljaju o prekidu saradnje sa dvojicom selektora, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

"Izvršni odbor NSBiH bi mogao veoma brzo da povuče potez smjene selektora U19 i U21, nezadovoljni stanjem i rezultatima u te dvije selekcije", kaže izvor iz NSBiH za portal Radiosarajevo.ba.

Kako smo uspjeli saznati, smjene su izvjesne nakon oktobarskih mečeva, tako da se drma fotelja za Ivicu Barbarića i Slobodana Starčevića, koji su prije nekoliko dana izgubili važne utakmice protiv Italije (1:2) i Srbije (0:4).

Zanimalo nas je ko bi Barbarića i Starčevića mogao naslijediti na klupama Zmajeva.

"Za novog selektora U19 konkurišu Mario Ivanković i Mate Neretljak, dok za selektorsku klupu U21 najozbiljnije konkurišu Vlado Jagodić i Marko Maksimović", dodao je izvor iz Nogometnog saveza BiH za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije