Nogometašica Željezničara zbog tuče doživotno isključena iz nogometa

Radiosarajevo.ba
Nogometašica Željezničara zbog tuče doživotno isključena iz nogometa
Silvija Sekačić, nogometašica ŽNK Željezničar koja je učestvovala u tuči na utakmici Prve ženske lige FBiH kažnjena je doživotnim isključivanjem iz svih nogometnih organizacija i zabranom bavljenja ovim sportom.

Tako je na svojoj današnjoj sjednici odlučila Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije BiH, koja je zbog prekršaja Fizički napad na igrača za vrijeme utakmice, odlučila ovu nogometašicu kazniti isključenjem iz nogometne organizacije doživotno.

Ona će, također, biti obrisana iz članstva nogometne organizacije, a bit će joj zabranjeno i obnašanje bilo koje funkcije u nogometnom sportu.

Podsjećamo, fotografije nemile scene i tuče nogometašica na utakmici stigle su iz Nević-Polja, gdje se odigravala utakmica između ŽNK Mladost Nević-Polje i ŽNK Željezničar. Na zanimljivu utakmicu, koja je završena rezultatom 1:1 bačena je sjena jer je Silvija Sekačić u 87. minuti nasrnula na Adnu Ljubanović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije