Noć za osvete

Radiosarajevo.ba
Noć za osvete

Svjestan kvalitete vlastog tima, legendarni trener Manchester Uniteda malo se zaletio i već bira protivnika u finalu.

"Nadam se polufinalu s Arsenalom", još je malo pogledao u 'kristalnu kuglu' Sir Alex, jer se pobjednik para United - Porto sastaje s boljim iz dvoboja Arsenal - Villarreal.

"Nadam se da ćemo se u finalu sastati s Barcelonom, kakav će to nevjerojatan meč biti", mašta Unitedov trener.

"Drago mi je da nas je u ovim fazama ždrijeb odvojio od Barcelone jer oni predstavljaju najveću prijetnju. Imali su malo iskliznuće prije nekoliko tjedana, ali su se vratili kada je najpotrebnije. Njihovo prvo poluvrijeme protiv Lyona kada su pobijedili 5:2 na Nou Campu je bilo briljantno"

Na kraju je Ferguson pridodao još jednu želju: "Nadam se kako ćemo opet imati tri kluba iz Premiershipa u polufinalu Lige prvaka što bi najbolje pokazalo kvalitetu našeg domaćeg prvenstva."

Trener Porta Jesualda Ferreira zna da ima vrlo težak posao. Porto je prvi u nacionalnom prvenstvu, a vrlo dobro igra i u Ligi prvaka gdje je u osmini finala izbacio vrlo jaki madridski Atletico. S druge strane Manchester je debelo ispred svih u Premierligi, dok je u Ligi prvaka napravio veliki posao, izbacivši Inter Josea Mourinha.

Villareal se ne boji Arsenala

Trener Arsenala Arsen Wenger ide na teško gostovanje na El Madrigalu. Topnici će biti oslabljeni za neigranje hrvatskog reprezentativca Eduarda.

"Prošle godine protiv Liverpoola nismo imali sreće, bili smo bolji tim. Ne želim da se to opet dogodi, moramo biti vrlo koncentrirani. Nema sumnje daće to biti dvije vrlo teške utakmice", riječi su francuskog stratega.

Villarrealu će se, s druge strane, vratiti dva vrlo važna vezna igrača, Marcos Senna i Rubén Gracia Cani. Villarreal je trenutno četvrtoplasirani tim Primere i njegovi nastupa tradicionalno su kvalitetni.

Osveta je prva misao igrača i navijača Villarrealla, jer nakon što su za protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka dobili Arsenal svima je na pameti bila nesretna eliminacija od njih u polufinalu takmičenja prije tri godine, kada im je finale Lige prvaka protiv Barcelone iscurilo iz ruku nakon što je Riquelme promašio jedanaesterac. Susreti iz 2006. su bili i jedini između ove dvije ekipe.

"Moramo imati u vidu da su financijski i po imidžu superiorni nama, ali to je jedino gdje su u prednosti", samouvjereno je poručio na presici prije utakmice.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije