NK Hajduk izdao zvanično saopćenje: Ivan Perišić odlazi iz kluba

2
Radiosarajevo.ba
NK Hajduk izdao zvanično saopćenje: Ivan Perišić odlazi iz kluba
Foto: HNK Hajduk Split / Ivan Perišić

Hajduk Split nanovo se oglasio o situaciji s Ivanom Perišićem, koji je zbog nediscipline izbačen s treninga, a Gennaro Gattuso potom će otkriti da je hrvatski reprezentativac prije 20-ak dana rekao da želi napustiti klub.

S Poljuda su se oglasili putem službenih kanala, a priopćenje prenosimo u potpunosti.

"U utorak ujutro na Poljudu je održan sastanak s Ivanom Perišićem te nam je sportski direktor Nikola Kalinić prenio sljedeće zaključke:

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

"Žao nam je što se stvorila atmosfera koja se izrazito negativno odrazila na Klub, ali posebno na Ivana i porodicu koji su nezasluženo doživjeli brojne neugodnosti. Znalo se od prvog dana da Ivan vjerovatno ostaje do kraja ljeta.

Nažalost, u posljednjih nekoliko dana došlo je do nesuglasica koje su rezultirale sporazumnim dogovorom te su obje strane u mirnom tonu zaključile kako se saradnja neće nastaviti. U narednim danima ćemo donijeti odluku hoće li razlaz biti u formi transfera ili sporazumnog raskida ugovora.

Zbog izrazite važnosti utakmice koja je pred nama, potpuni fokus cijelog Kluba je na uzvratnoj utakmici zato pozivam navijače da daju punu podršku timu i stručnom kolegiju pred ispunjenim Poljudom na putu prema play-offu.", stoji u priopćenju Hajduka, pišu Sportske Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije