Nizozemce će u susretu s BiH voditi novi selektor: "Najgori je u historiji"

1
Radiosarajevo.ba
Nizozemce će u susretu s BiH voditi novi selektor: "Najgori je u historiji"
Foto: EPA-EFE / Frank de Boer

Nakon odlaska Ronalda Koemana u Barcelonu, nogometna reprezentacija Nizozemske dobila je novog selektora. Riječ je o Franku De Boeru, kojem baš i ne ide najbolje tokom trenerske karijere, za razliku od one na terenu.

Ipak, Nizozemci su optimistični nakon što su imenovali De Boera za novog selektora sa kojim će uskoro gostovati u Zenici u utakmici Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine, piše scsport.ba. 

Podsjetimo, jednom prilikom Jose Mourinho ga je nazvao i najgorim trenerom u historiji Premier lige, dok je De Boer vodio Crystal Palace.

“Pročitao sam neke izjave najgoreg trenera u historiji Premier lige. Frank de Boer, sedam utakmica, sedam poraza i nula golova. Rekao je da nije dobro za Marcusa Rashforda da sam mu ja trener, jer ću ga ja naučiti samo kako da pobjeđuje utakmice. Da ga je Frank trenirao, on bi naučio samo kako da gubi jer je izgubio sve utakmice”, rekao je svojevremeno o njemu Mourinho.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije