Ništa od dogovora sa Evertonom: Carlo Ancelotti ostao bez angažmana?

Radiosarajevo.ba
Ništa od dogovora sa Evertonom: Carlo Ancelotti ostao bez angažmana?
EPA / Carlo Ancelotti

Nakon pisanja medija da je postignut dogovor sa trenerom Carlom Ancelottijem, Everton se oglasio saopćenjem u kojem navodi da još nijednom stručnjaku nije ponuđen ugovor.

U ponedjeljak je Sky Sport prenio da je iskusni italijanski stručnjak sklopio dogovor sa timom iz Liverpoola.

Ancelotti dogovorio saradnju sa klubom iz Premier lige

Slavni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti dogovorio je saradnju sa Evertonom, prenose večeras engleski mediji. Uvijek dobro upućeni Sky Sports potvrdio je da će Carlo Ancelotti biti trener Karamela koje godinama kubure sa problemom na trenerskoj poziciji. Marco Silva je prije nešto manje od mjesec dana dobio otkaz, da bi ga na klupi privremeno zamijenio proslavljeni fudbaler Evertona, Duncan Ferguson.

No, kako ističu s Gudison parka, još se traga za novim menadžerom.

"Prošlo je 11 dana otkako je Marco Silva napustio klub, a uprava i dalje radi na izboru novog menadžera. Sastanci su održani sa nekoliko kandidata. Ipak, možemo da potvrdimo da za sada nikome nije ponuđen ugovor i da nijedan kandidat još nije isključen iz procesa odabira", navodi se u saopćenju Evertona.

Silva je dobio otkaz 5. decembra, a privremeno je mjesto menadžera preuzeo Dankan Ferguson.

Ancelotti je saradnju sa Napolijem okončao 11. decembra i od tada se spekuliše gdje će nastaviti karijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije