Nikola Vlašić na ljekarskim pregledima: Uskoro potpisuje za Everton

Anadolija
Nikola Vlašić na ljekarskim pregledima: Uskoro potpisuje za Everton
Hrvatski fudbaler Nikola Vlašić nalazi se u Engleskoj na ljekarskim pregledima nakon kojih bi trebao realizovati transfer iz Hajduka u Everton, javlja Anadolu Agency (AA).

Engleski klub je u srijedu poslao privatni avion kojim je 19-godišnji Vlašić sinoć poletio za Englesku. Vlašić je dobio dozvolu da napusti kamp mlade reprezentacije Hrvatske kako bi završio transfer.

Everton mora završiti transfer do kraja dana jer 1. septembra završava ljetni prijelazni rok, a hrvatski krilni fudbaler mora riješiti i pitanje radne dozvole kako bi mogao igrati u Premier ligi.

Vlašićev agent Tonći Martić izjavio je da je Vlašić vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Evertonom.

"Danas bi posao trebao biti gotov, jako smo blizu. Radna dozvola ne bi trebala biti problem. U velikoj smo gužvi, ali uskoro ćemo imati vremena da detaljnije pričamo o ovom velikom poslu", rekao je Martić.

Hajduk bi za svog veznjaka trebao dobiti oko 9,7 miliona eura i 10 posto od budućeg transfera.

Vlašić bi trebao potpisati ugovor na pet godina, a bit će plaćen oko milion eura godišnje.

Mladi fudbaler, koji je za Hajduk počeo igrati 2014. godine, u 87 mečeva je postigao 11 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske je upisao jedan nastup.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije