Nikola Nikić za Radiosarajevo.ba: 'Saudijci su bili prevara, Želju može spasiti samo Misimović'

1
A. Vatreš
Nikola Nikić za Radiosarajevo.ba: 'Saudijci su bili prevara, Želju može spasiti samo Misimović'
Foto: Reprezentacija.ba / Nikola Nikić

Saradnja Željezničara i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije propala je faktički prije nego što je i počela.

Abdulhakeem Al-Tuwaijri je poslije samo pet utakmica na kormilu kluba podnio ostavku, a postavlja se pitanje ko će ga naslijediti i u kojem pravcu će se sad razvijati situacija.

Sve što se u posljednje vrijeme dešava na Grbavici teško pada svima kojima je plava boja u srcu, uključujući i legendu kluba Nikolu Nikića (67), koji je za portal Radiosarajevo.ba komentarisao posljednje klupske poteze.

Slavni glumac Matt Damon otkrio kako je članove grupe U2 ubijedio da snime film o opsadi Sarajeva

Slavni glumac Matt Damon otkrio kako je članove grupe U2 ubijedio da snime film o opsadi Sarajeva

"Vidjelo se da je ta saradnja prevara. Ko je to uradio i napravio, niko ne zna. Vrlo je žalosno da je Željo postao poligon za učenje. U Želji se može svašta naučiti, ali da dovedete nekog trenera iz Saudijske Arabije. Što bi se reklo - lud, zbunjen, normalan... To bi neko trebao dobre robije da zaglavi, šta se radi u klubu", kazao je Nikić za Radiosarajevo.ba.

Želji na proljeće predstoji borba za opstanak, a Nikić vjeruje kako klub sebi neće dozvoliti tu sramotu da ispadne.

Nikola Nikić

"Željo je veliki klub i ima najbolje navijače na svijetu. Ispadali su mnogi velikani poput Juventusa, Milana, Atletico Madrida... Ali mislim da se Želji neće desiti ta situacija. Ne vjerujem jednostavno, jer ni ova trenutna ekipa nije toliko loša. Nešto, međutim, ne štima", istakao je Nikić.

Pitali smo ga da li klub treba da potraži rješenje u svojim legendama.

"Naše je prošlo. Mi možemo da pomognemo ovako klubu, da navijamo. Ima tu i mlađe generacije, trenera, ali sve je neki interes. Mi smo pohlepan narod, ne možemo se zasititi, možemo krasti nemilice. Dovedu nekog 'tufahiju', čovjek ne zna ni kud je pošao, ni kud je došao. Našli mu neku portparolku da mu objašnjava, on ne zna ništa. A imaju tu nekih deset mlađih Željinih trenera, počevši od Adžema, Joldića, Muharemovića... Ma koga god da su doveli... U svoje ime ću reći, jedini koji može da izvadi Želju sada je Senad Misimović, čovjek koji ima i viziju i sve. Ali ne možete kad nama niko ne valja", jasan je Nikić.

Osudio je i potez da se osobe koje nemaju veze s fudbalom dovode na direktorske pozicije.

Nikola Nikić i Edin Džeko

"Postala je moda da sve neke direktorice dovodimo u klub. Prvo Sarajevo, Željo, pa sad vidim i Velež. Da ne ispadne da imam nešto protiv žena, ali dovedite nekoga ko se razumije. Mora da je bila negdje u sportu, da zna nešto. Ne može ona ići u Dinamo da sklapa neke dogovore, to je van svake pameti. Zna se ko mora ići tu, neko ko se razumije u fudbal. Mi smo kao dogovorili nešto s Dinamom, a oni poslali svog najboljeg juniora u Velež. Teško je klub voditi. Evo vidite gdje su nam Sloboda i Čelik... Željo može da igra i zadnju ligu, ali će uvijek biti velik", dodao je Nikić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije