Nikić o situaciji u Želji: Kako god država "hapa", tako i mi "hapamo"

1
A. Ka.
Nikić o situaciji u Želji: Kako god država "hapa", tako i mi "hapamo"
Foto: NSBiH / Nikola Nikić

Najljepše trenutke sam proveo u Želji i teško je sve ovo gledati, kaže na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba Nikola Nikić, legendarni nogometaš FK Željezničar.

S Nikićem smo razgovarali o trenutnoj situaciju u redovima Plavih, mogućem povratku Senada Misimovića, navijačima...

Nikić kaže da svi veliki klubovi imaju krizu, pa tako i tim s Grbavice. Osim loše finansijske situacije, teško mu je što i sadašnje rukovodstvo kluba iz Zvorničke ne navodi konkretna imena onih koji su zaslužni što su Plavi trenutno prazne kase...

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Lakše će biti navijačima

"Sve mi ovo nekako ide okolo i naokolo. Ako neko ubije, pa mi ga nađemo, ako neko nešto ukrade, nađemo ga, osudimo. Ovako, sve nešto "u rukavicama", neće niko da kaže... Neko je napravio to... Pa, dajte, recite, nećemo ništa s tim postići, ali lakše će biti navijačima", mišljena je Nikić.

Nikić ne krije da bi volio vidjeti Senada Misimovića, nekadašnjeg prvog čovjeka Želje, ponovo na Grbavici.

"Znam da je čovjek nešto napravio. Čitao sam intervju sa Senadom Misimovićem, pametno govori... Sreća da imamo još tu ljudi. Evo, Badžak (Jasmin Badžak op. a.) nam je izašao u susret za pripreme. Čovjek je dao. Ali, eto, Željo se voli, nadam se da ćemo izaći na pravi put", kaže Nikić.

Nedavno je održana Skupština kluba. Nikić to ovako vidi:

"Ne znam, sve sam pročitao, a ništa nisam shvatio. Ništa nisam razumio, ništa, ništa... Na Skupštini se treba reći, napravilo se to i to, potpisivali su se štetni ugovori. Neko je napravio to. Ko je napravio? Nije samo od sebe se napravilo. Čuo sam za jedan slučaj da je neko doveo neko dijete i nije odigralo ni sekunde jedne. Sada oni traže 75.000 KM što dijete nije igralo!? A to je samo jedan slučaj! A, neko ga je doveo. Zna se ko ga je dovodio, ko je bio sportski direktor, ko je bio predsjednik. Ovo je isti slučaj kao što nas j*** u državi. Isti slučaj! Reci ko je uzeo majku mu j****, neko je napravio ovo", poručuje Nikić.

Željo ima ime i tradiciju

I pored svega Nikić napominje da je Željo institucija. Kako kaže, to niko ne smije zaboraviti.

"Željo je ime, Željo je brend. Nema takvih navijača u Evropi, ma u svijetu. I navijači teško žive. Odvoje od crkavice da nešto daju klubu. Slušao sam prije nekokoliko dana Misimovića. Željo je toliko bogat da može ovo sve prevazići. Neko šiša ljude 30 godina i misli da može biti u Želji, a on jadan ne zna. Ima na hiljade ljudi koji su voljni pomoći. Ali ne može se raditi po principu "ja dajem pare, a vi odlučujete". Platim i da me još "hapaš". Žao mi je, Željo ima ime, tradiciju. Željo ima kapital. Ja sam laik. Ali kako god država "hapa", tako i mi "hapamo"", govori iskreno Nikić.

Navijači su prije nekoliko dana pokrenuli veliku akciju "Postani član". Cilj je dostići broj od 10.000 članova i veoma su blizu.

"Poslat ću 100 KM da svoje dvije kćerke, sina i ženu učlanim. Nadam se da će sve ovo biti iza nas", zaključio je Nikola Nikić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije