Nikada niste čuli ovakvu 'Grbavicu': Međureligijski hor Pontanima uvježbava nastup za nedjelju

Radiosarajevo.ba
Nikada niste čuli ovakvu 'Grbavicu': Međureligijski hor Pontanima uvježbava nastup za nedjelju
U nedjelju 28. februara sarajevski Željezničar dočekat će ekipu Širokog Brijega, na utakmici koja će početi u 16,30 na stadionu Grbavica. 
 
Svi željno iščekuju nedjeljni duel sa Širokim, a uprava sarajevskog tima je za navijače pripremila posebno iznenađenje. 
 
Uoči početka utakmice, na stadionu će se pojaviti Međureligijski hor Pontanima, koji će u svom stilu izvesti himnu Željezničara - Tifinu Grbavicu, piše oficijelna stranica FKZeljeznicar.ba
 
Očekuje se da će, zajedno sa pjevačima, ova pjesma da se zaori iz grla hiljada navijača
 
Hor Pontanima formiran je 1996. godine u Sarajevu. Ono što je specifično za ovaj hor je da okuplja više od 60 ljudi svih religija i uvjerenja, koji se bave muzikom ili vole pjevanje. Na koncertima i nastupima hor izvodi duhovne kompozicije svih religijskih zajednica današnje BiH: hebrejske, pravoslavne, katoličke i islamske tradicije, kao i afro-američke i krišna kompozicije. Od 1996. do danas, izveli su više od 300 nastupa, koncerata i susreta. Pontanima je gostovala u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Mađarskoj, Švicarskoj, SAD i Kini, a u nedjelju će gostovati i na Grbavici.
 
Pogledajte atmosferu s probe na kojoj uvježbavaju nedjeljni nastup: 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije