Nijemci uspješni, Francuzi slabo (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nijemci uspješni, Francuzi slabo (VIDEO)

U četvrtak su odigrani svi susreti četvrtine finala Kupa UEFA u kojem gosti nisu imali pretjeranog razloga za slavlje.

HSV - Manchester City 3:1

Nogometaši Hamburga će uz solidnu prednost (3:1) otputovati u Manchester, za sedam dana, na uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa UEFA-e. Epilog je to prvih 90 minuta u kojima je HSV bio daleko bolji, te je sjajno reagovao unatoč tome što su u 1. minuti primili pogodak.

Ireland je s centra poslao visoku loptu na Robinha, koji ju je majstorski smirio, te zadržao u posjedu dok isti taj Ireland nije dotrčao na 20-ak metara. Robinho je lijepo uposlio natrčalog Irelanda, koji je loptu, pak, mirno plasirao u lijevi kut domaćih vratiju za 1:0 gostiju. Unatoč primljenom pogotku, dok se još nisu niti zagrijali, nogometaši Hamburga su odgovorili igrom u transu. U narednih dvadeset minuta se nije izlazilo iz šesnaesterca gostiju. Šanse su imali Olić, Petrić, Trochowski, a Shaya Givena je svladao Holanđanin Mathijsen koji je u 9. minuti najbolje reagirao nakon kornera.

Nakon izjednačenja ritam igre donekle smirio, a jedini koji je nastavio u strašnom tempu bio je hrvatski nogometaš Ivica Olić koji je bio najbolji igrač utakmice. Trochowski je donio vodstvo domaćinu. Nakon što je Mathijsen izveo škarice, Richards je s dvije ruke odbio loptu, a sudac Bonqeuerenca je opravdano dosudio jedanaesterac kojeg je uspješno izveo Trochowski.

Isti igrač je u 79. minuti sjajno prošao lijevom stranom, te je ubacio rezantnu loptu pred suparnička vrata gdje ju je dočekao Paulo Guerrero za konačnih 3-1. Inače, Guerrero je samo osam minuta prije pogotka za 3:1 zamijenio Ivicu Olića.

http://www.youtube.com/watch?v=hFR_vdSeEmQ


Šahtar - Marseille 2:0

Nogometaši ukrajinskog Šahtara pobijedili su Marseille s 2:0 na svom terenu u Donjecku, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa UEFA-e. I treću domaću utakmicu u nokaut fazi Kupa UEFA-e Šahtar je dobio istim rezultatom, s 2:0 su ranije pobjeđivali Tottenham i CSKA. Šahtar je i u ovoj utakmici potvrdio da se radi o vrlo snažnoj ekipi, čvrstoj i kompaktnoj u obrani, a opasnoj u napadu, pogotovo iz kontri i u igri preko bokova.

Ko zna kako bi se ova utakmica razvijala da je napadač Marseillea Niang u 35. minuti iskoristio veliku priliku. Izbjegao je zamku zaleđa i pobjegao domaćoj obrani, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Četiri minute kasnije, Šahtar je poveo. Srna je ubacio loptu s desne strane, a situacija se nije doimala naročito opasnom, budući da je golman gostiju Mandanda bio na lopti, ali ju je neočekivano ispustio, a takav je poklon prihvatio Tomáš Hübschman, koji je iz blizine ugurao loptu u gol.

Drugi pogodak domaći su zabili u 65. minuti. Bila je to vrlo lijepa akcija s nekoliko brzih dodavanja, pa strijelcu Jadsonu i nije bilo teško pospremiti loptu u nebranjeni dio Mandandinog gola. Šahtar je mogao i uvjerljivije slaviti, ali Luiz Adriano nije imao svoju večer, barem što se tiče realizacije.

http://www.youtube.com/watch?v=gh7A2VyiDqs


Werder - Udinese 3:1

Ekipa Werdera u Bremenu je pobijedila Udinese sa 3:1. Do 87. minute susreta u Bremenu činilo se da će Werder na vrlo miran uzvrat u Udine. Naime, njemački klub vodio je do tog trenutka s 3:0, a onda je pogodak nade za goste postigao Fabio Quagliarella. Lopta mu se sretno odbila, te ju je s pet metara zakucao u mrežu. Sjajnu utakmicu za Werder odigrao je Brazilac Diego. Zabio je dva pogotka, u 34. i 67. minuti, a ovaj drugi bio je posebno lijep i atraktivan. Varkom tijela izbacio je svog čuvara D'Agostina iz igre, a onda je desnicom loptu s 11 metara vrlo precizno smjestio u desni kut gola slovenskog golmana Handanoviča.

Prvi pogodak zabio je Brazilac iz kontranapada, kojeg je okončao finim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora. U 69. minuti, Hugo Almeida je iz kontranapada poentirao za 3-0. Ipak, gosti su u završnici postigli pogodak koji im ostavlja nadu da u uzvratu mogu izboriti plasman u polufinale. Iako je Diego zabio dva pogotka, potez utakmice možda je ipak bila bomba Nalda s više od 30 metara u 31. minuti. Handanovič nije uspio reagirati, ali je lopta pogodila stativu.

http://www.youtube.com/watch?v=x4nQN0Ywi_s


PSG - Dinamo Kijev 0:0

Dinamo je u gostima kod PSG-a odigrao 0:0. Bila je to utakmica koja se po ljepoti igre sasvim sigurno neće dugo pamtiti. Oba tima su zapucala prema golu po 11 puta, ali, Parižani samo dva puta u okvir, a Kijevljanji četiri puta.

Najbliži poentiranju bio je PSG u 30. minuti, kada je Chantome iz blizine uputio snažan niski šut, ali lopta nije pronašla put do mreže.

http://www.youtube.com/watch?v=jF8DUbrvTLs


sportskenovosti.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije