Nijemci o bh. fudbaleru: Ko god ga je otkrio, učinio je izvanredan posao

0
Radiosarajevo.ba
Nijemci o bh. fudbaleru: Ko god ga je otkrio, učinio je izvanredan posao
Foto: Instagram / Denis Huseinbašić

Denis Huseinbašić je ljetos potpisao ugovor s Kölnom, a u redove bundesligaša stigao je iz Offenbacher Kickersa, koji se takmiče u četvrtoj ligi Njemačke.

Od početka se bosanskohercegovački veznjak nameće treneru Steffenu Baumgartu, dobija sve više prostora za igru, a sinoć je zablistao u Konferencijskoj ligi.

Huseinbašić, koji ima tek 21 godinu, postigao je gol i asistirao u remiju s Nicom, a danas o njemu pišu brojni njemački mediji.

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Misimović potvrdio sjajne vijesti: Veliki talenat iz Bundeslige će igrati za BiH!

Misimović potvrdio sjajne vijesti: Veliki talenat iz Bundeslige će igrati za BiH!

Poznati list Kicker ga je posebno nahvalio, istakavši da je onaj ko ga je ljetos doveo iz četvrte lige učinio izvanredan posao. Dodaju da sada Huseinbašić vrijedi mnogo više od 50.000 eura, koliko ga je Köln platio Offenbacher Kickersima.

“Ko god je otkrio Denisa Huseinbašića (21) i finalizirao njegov angažman u Offenbacher Kickersu – već je učinio izvanrednu uslugu i posao za 1. FC Köln. Jarčevi su na račun OFC-a prebacili oko 50.000 eura, a u tom klubu se Huseinbašić probijao čas kao “šestica”, čas kao “osmica”, a čas kao i “desetka”. Vitki novajlija na ljetnim pripremama u Donaueschingenu sebe je opisao kao tipičnog “box-to-box” igrača. Niko tada nije vjerovao da je igrač iz regionalne lige sposoban za budućnost u profesionalnoj ekipi”, prenosi SC Sport.

No, nisu sinoć u Kölnu imali puno razloga za zadovoljstvo, pošto im remi nije bio dovoljan da prođu u nokaut fazu Konferencijske lige.

Kicker konstatira da je sinoćnja utakmica za Huseinbašića poslužila da spozna da je definitivno pronašao put u profesionalni fudbal. Dodaju da sada samo mora nastaviti raditi, te da razočarenja poput onog od sinoć mogu biti važna prekretnica.

Inače, Huseinbašić ima na svom kontu i dva gola u Bundesligi u šest utakmica. Ranije je Zvjezdan Misimović izjavio da je kontaktirao Huseinbašića te da će on “sto posto nastupati za našu reprezentaciju”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije