Nicklas Bendtner ide u Championship

Anadolija
Nicklas Bendtner ide u Championship
Danski napadač Nicklas Bendtner (28) potpisao je dvogodišnji ugovor sa fudbalskim timom Nottingham Forest koji nastupa u engleskoj drugoj ligi, Championshipu, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik kluba Kuvajčanin Fawaz El-Hasawi saopćio je kako je Bendtner potpisao dvogodišnji ugovor i kako u klub dolazi kao slobodan igrač jer mu je ugovor sa njemačkim Wofsburgom istekao još u aprilu ove godine.

Nekada slavni engleski tim Nottingham Forest nakon pet kola ima devet bodova i nalazi se na sedmom mjestu tabele Championshipa. Cilj kluba je povratak u elitno društvo Premijer lige.

Uprava i navijači kluba nadaju se da će Bendtner donijeti potrebnu agresivnost i efikasnost u napadu jer je riječ o izuzetnom igraču koji je svojevremeno smatam najvećim evropskim talentom.

Bendtner je karijeru započeo 2005. godine u Arsenalu, ali čini se nikada nije opravdao očekivanja svog učitelja Arsena Wengera. Kao posuđen igrač nastupao je za Birmingham, Sunderland i Juventus, a i Wenger je odustao od njega i prije dvije godine ga prodao Wolfsburgu u kojem je za dvije sezone postigao devet golova.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije