NFSBiH izbacio Zvijezdu Gradačac iz svih takmičenja zbog dugova

0
Radiosarajevo.ba
NFSBiH izbacio Zvijezdu Gradačac iz svih takmičenja zbog dugova
FOTO: Facebook / Zvijezda Gradačac / Ilustracija

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine suspendovao je gradačačku Zvijezdu zbog neisplaćenih dugovanja.

Zvijezda se oglasila saopštenjem, a gotovo sigurno neće igrati utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine, a pod upitnikom je i nastup u Prvoj ligi FBiH, prenosi Scsport.

"NK Zvijezda Gradačac se nakon deblokade računa koji je trajao godinama, suočila s problemom pristizanja tužbi od strane bivših igrača kluba po osnovu dugovanja iz ranijeg perioda. Obzirom na činjenicu da i pored maksimalnog nastojanja i svih drugih finansijskih obaveza koje redovno ispunjavamo nismo bili u stanju obezbijediti i sredstva za rješavanja ovog duga, Nogometni savez FBiH donio je odluku o suspenziji NK Zvijezda Gradačac iz daljnjeg takmičenja do prodmirenja ovih obaveza. Dakle, prema trenutnoj situaciji postoji realna mogućnost da Zvijezda neće biti u prilici igrati zakazanu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH, a u pitanju je i nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH", navodi se u saopštenju.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Ističe se da je aktuelna Uprava preuzela brojna dugovanja iz ranijih perioda.

"Aktuelna Uprava kluba je preuzela brojna dugovanja prema igračima i pravnim licima iz ranijeg perioda i ista riješila, te sklopila ugovor sa Poreznom upravom o reprogramu duga po osnovu poreza i drugih doprinosa. Samo na ime reprograma duga u prošloj godini je uplaćeno 60 000 KM. Trenutno imamo maksimalno reducirane ugovore sa igračima i nikada manje mjesečne obaveze po osnovu plata igračima i trenerima kluba", navodi se, te se dodaje:

"Pod teretom dugova stvorenih u ranijem periodu uspješno smo se i planski nosili do zadnjeg udara kada je u samo nekoliko dana i potpuno neočekivano pristiglo više tužbi bivših igrača kluba. Također više nego brze reakcije NSFBiH u smislu donošenja navedene odluke, tako da nam je ostavljeno jako malo vremena da riješimo ovaj problem. Smatramo obaveznim javnost, a posebno naše navijače i simpatizere izvijestiti o trenutnom finansijskom stanju, teškoćama i mogućim posljedicama koje posebno teško padaju u godini kada slavimo sto godina postojanja kluba".

Sa stadiona Banja Ilidža pozvali su sve da im pomognu u ovoj situaciji.

"Koristimo priliku da i ovako javno pozovemo lokalnu upravu, potencijalne sponzore i sve druge da nam pomognu riješiti ovaj izlovani, iznenadni i trenutni problem kako bi nastavili takmičenje. Finansijska konstrukcija za servisiranje redovnih i obaveza reprograma duga prema Poreznoj upravi FBiH je zatvorena i na duži rok bi imali stabilnu finansijsku situaciju u klubu. U najskorije vrijeme ćemo detaljno i sa preciznim iznosima i nazivima lica, upoznati javnost u smislu svih naslijeđenih dugova i izmirenih dugovanja, kao i iznosima servisiranja redovnih finansijskih obaveza", stoji u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije