N/FSBiH: Hitno usvojiti Zakon o sprečavanju nereda

Radiosarajevo.ba
N/FSBiH: Hitno usvojiti Zakon o sprečavanju nereda

N/FSBiH izao je saopćenj za javnost povodom nereda u Širokom Brijegu i smrti jednog navijača, koji su obilježili 9. kolo Premijer lige.

Saopćenje vam prenosimo u cjelosti:

U ime Nogometnog Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izražavamo saučešće porodici poginulog navijača i duboku bol i žaljenje svim porodicama povrijeđenih navijača.

Komitet za takmičenje će odigravanje utakmica osmine finala KUPA Bosne i Hercegovine koje su bile predviđene za 07.10.2009. godine odgoditi za 21.10.2009. godine.


Vezano: Odgođene uzvratne utakmice osmine finala Kupa BiH

Danas ćemo od svih organa bezbjednosti u Bosni i Hercegovini zatražiti potpunu informaciju o svim okolnostima za nastale incidente u Širokom Brijegu.

Također, danas ćemo zatražiti informaciju od klubova Širokog Brijega i Sarajeva o poduzetim mjerama u skladu sa članovima 32, 42, 43 i 45 Pravilnika o bezbjednosti na utakmicama saveznog stepena takmičenja NS/FS BiH, kao i ulozi oficira bezbjednosti istih klubova u skladu sa pomenutim Pravilnikom.

Nakon prikupljanja svih relevantnih informacija Komitet za bezbjednost i stadione NS/FS BiH će sa svoje strane izvršiti potpunu analizu i predložiti odgovarajuće mjere Izvršnom odboru na usvajanje.

I, na kraju, ponovo insistiramo da Parlament Bosne i Hercegovine konačno donese Zakon o sprečavanju nereda na sportskim manifestacijama i da se isti hitno počne implementirati. Napominjemo da je prijedlog zakona od strane Ministarstva bezbjednosti BiH sačinjen i dat u javnu raspravu prije 4-5 godina i da nije trebalo čekati ovakve incidente da bi se taj zakon i donio, stoji u saopćenju.

Vezano:
Protest navijača F.K. Sarajeva zbog ubistva Vedrana Puljića
Hajrudin Šuman za RadioSarajevo: Naši navijači nisu počeli nerede
Poginuo navijač F.K. Sarajevo
Priopćenje za javnost NK Široki Brijeg
FMUP o neredima u Širokom Brijegu

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije