Neymar odlazi narednog ljeta: PSG već pronašao zamjenu

Radiosarajevo.ba
Neymar odlazi narednog ljeta: PSG već pronašao zamjenu
Francuski klub Paris Saint-Germain odlučio je narednog ljeta prodati brazilskog napadača Neymara nakon što najskuplji svjetski fudbaler nije opravdao investiciju od 222 miliona eura.

Parižani su već pronašli zamjenu za Neymara, piše AS: Rukovodstvo najbogatijeg francuskog kluba spremno je ponuditi 150 miliona eura Atletico Madridu za reprezentativca "trikolora" Antoine Griezmanna.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih su Francuzi odabrali zvijezdu Atletica kao zamjenu za Neymara je želja čelnika PSG-a da još jednom uspostave napadački tandem Antoine Griezmanna i Killiana Mbappéa, ovaj put na klupskoj sceni, nakon što su prošlog ljeta odveli reprezentaciju Francuske do trijumfa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Špekulira se da se Neymar želi vratiti u Barcelonu, a bez obzira na ime njegovog budućeg kluba PSG će od prodaje zaraditi manje od 222 miliona eura, koliko je plaćen Brazilac u ljeto 2017.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije