Nevjerovatne scene: Navijači upali u teren i plakali od sreće, a onda čuli šokantnu vijest

4
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatne scene: Navijači upali u teren i plakali od sreće, a onda čuli šokantnu vijest
Foto: Screenshot / Navijači Rode slavili uzalud

Slike razuzdanog slavlja navijača Rode na Parkstad Limburg Areni pojavile su se na društvenim mrežama i nizozemskim medijima nakon pobjede 2:0 protiv Cambuura, u petak navečer.

Pristalice Rode slavile su promociju svog kluba iz drugoligaške Eerste Divisie u najviši rang. No u svemu tome postoji jedan problem: Roda (još) nije izborila prvoligaški status!?

Naime, promociju Rode trebao je podržati i rezultat utakmice između Telstara i Groningena. Domaćin je do 95. minute imao prednost (što je odgovaralo Rodi), ali je tada Groningen izjednačio i sačuvao izglede za povratak u Eredivisie. No dramatičnim događanjima tu nije bio kraj. U nastavku utakmice Telstar je postigao još jedan pogodak, koji je poništen.

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

Ovih sedam sastojaka uništavaju našu kožu

"Mea culpa", priznao je u intervjuu za Voetbal International Wim Frijns, spiker na Parkstad Limburg Areni. Spomenuti je gospodin inicirao slavlje plasiravši netačnu informaciju.

"Neko mi je rekao da je Telstar zabio gol. Ljudi su plakali pored mene od sreće. Igrači Rode su se vratili na teren kako bi slavili s navijačima. Pomislio sam da je informacija tačna. Tek kasnije sam saznao da je drugi gol Telstara poništen. No slavlje navijača više niko nije mogao zaustaviti...

Doduše, navijači Rode bi mogli nastaviti slavlje 10. maja. Tada njihova momčad gostuje - u Groningenu. Za plasman u Eredivisie Rodi je dovoljan i bod, Groningenu pak treba pobjeda. S tri boda Groningen bi se izjednačio s Rodom, ali mu bolja gol-razlika garantuje plasman u elitni rang.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije