Nevjerovatan fudbalski rezultat: U jednoj utakmici palo čak 30 golova

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan fudbalski rezultat: U jednoj utakmici palo čak 30 golova
FOTO: Facebook / NK Grobničan

Rezultat jedne utakmice iz Hrvatske ljubitelji nogometa ne pamte. 

Naime, nogometaši Grobničana iz Hrvatske izborili su šesnaestinu finala SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su u utakmici pretkola pobijedili Papuk Orahovicu rezultatom 29:1.

Poražena momčad utakmicu je igrala s veteranima, a pobjednički klub izrazio joj je poštovanje na društvenim mrežama nakon uvjerljive pobjede.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

"Srčani veterani Papuka nisu mogli pružiti bolji otpor. Velik respekt imamo za njih. Treba imati hrabrosti uopće istrčati na teren. Poslije deset minuta bilo je jasno u kojem će smjeru utakmica ići. Čestitamo naravno Pilčiću i ostalim dečkima te treneru", rekli su nam iz grobničkog kluba.

Papuk, 98 godina star klub, utakmicu protiv momčadi iz Druge SuperSport NL odigrao je u veteranskom sastavu. Trojica igrača u kadru bili su 38-godišnjaci, svi ostali stariji od 40 godina. Pobjeda Grobničana novi je rekord u utakmicama Kupa. Dosadašnji je držao Gaj Mače koji je svladao NK Liku 95 rezultatom 20:2.

Srcani veterani Papuka nisu mogli pruziti bolji otpor. Respect 29:1 Drazen Pilcic 1:0 Srzentic 2:0 Autogol 3:0 Drazen...

Posted by NK Grobničan on Tuesday, August 29, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije