Neuspješni i mladi Zmajevi: Rumunija u Zenici slavila rezultatom 1:3

Radiosarajevo.ba
Neuspješni i mladi Zmajevi: Rumunija u Zenici slavila rezultatom 1:3
Treće kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo nije donijelo mnogo sreće mladoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja je poražena od Rumunije nakon preokreta, rezultatom 1:3.

Slično kao i njihove starije kolege, mladi Zmajevi poveli su rezultatom 1:0 u 22. minuti susreta, kada je Demirović ubacio s lijeve strane, a Nedelco postigao autogol za slavlje.

Ipak, Rumuni uspijevaju stići do izjednačenja nakon pola sata igre, kada je Costache šutirao, a zatim nakon odbrane Karačića Puscas smjestio loptu u mrežu BiH. Time je ujedno psotavljen i konačan rezultat prvog poluvremena, koji je donekle odgovarao Zmajićima.

Ipak, drugi dio donosi totalni krah u igri mladih bh. nogometaša, te Rumuni stižu do vodstva u 54. minuti, zahvaljujući pogotku iz slobodnog udarca. Nakon toga Kerim Memija u redovima BiH, u 73. minuti dobija crveni karton, što je dodatno olakšalo posao rumunskim nogometašima.

Oni su to vrlo kvalitetno iskoristili, te u petoj minuti sudijske nadoknade pogotkom Mana postavili rezultat na konačnih 1:3.


BiH - Rumunija 1:3 (U-21) [Golovi] by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije