Nesvakidašnja scena na La Bomboneri: Argentinci vjeruju da se ukazao El Pibe

0
Radiosarajevo.ba
Nesvakidašnja scena na La Bomboneri: Argentinci vjeruju da se ukazao El Pibe
Twitter/Screenshot / Boca Juniors River Plate duh Maradone

U nedjelju je odigran argentinski Superclásico, a Boca Juniors i River Plate podijelili su bodove (1:1).

Međutim, društvene mreže bave se nakon ove utakmice nesvakidašnjom scenom koja se dogodila uoči poluvremena. Argentinci, skloni obožavanju Diega Maradone, vjeruju da se u toj sceni pojavio duh El Diega i da je 'božja ruka' spasila Juniorse.

River Plate se našao u prilici za gol nakon što je Álvarez dobio jedan duel protiv López u blizini gola Boca Juniorsa. Na ubačenu loptu istrčao je vratar Andrada, ali nije ju uspio ukrotiti, piše Bljesak.info.

Nakon toga se činilo da lopta odlazi u prazan gol, ali zbog neke neobične putanje ili 'nevidljive prepreke' zaustavlja se ispred crte gola i nastavlja se kretati u stranu. Ponovljeni šut golman je uspio, uz pomoć stative, skrenuti izvan terena.

Boca Juniors  River Plate duh Maradone - undefined

Twitter/Screenshot: Boca Juniors River Plate duh Maradone

Inače, strijelci su na La Bomboneri bili Villa (41., 11m) za Juniorse, odnosno Agustín Palavecino (67.) za goste.

Najveći derbi u Argentini rijetko prolazi bez crvenih kartona, a ovaj put obje ekipe zaradile su po jedan (Carlos Zambrano i Milton Casco).

Maradona je za Boca Juniorse igrao u dva navrata. Prvi put je došao u sezoni 1981/1982, a potom 1995/1997 i postao je neupitnom legendom kluba. U utakmicama protiv River Plate postigao je Mali zeleni pet pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije