Nermin Bašić najavio revanš sa Neftcijem: Želimo svima pokazati da Željo može

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić najavio revanš sa Neftcijem: Želimo svima pokazati da Željo može
Foto: Facebook / Nermin Bašić

Trener KF Željezničara Nermin Bašić najavio revanš sa Neftcijem.

Kako je naveo, Plavi su odlično primljeni, a ekipa Neftcija im je dala njihov trening centar za treniranje.

"Imali smo problema u prvoj utakmici sa šest, sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice isto tako i za izmjene. Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar. Neftci ima sjajnu ekipu koja je, rekao bih, u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu", naveo nje na počerku Bašić.

Udes na Drveniji, ima povrijeđenih

Udes na Drveniji, ima povrijeđenih

Upoznat je s tim da su karte za utakmicu rasprodate te da Neftci ima dobre navijače.

"Isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može. Nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravili smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Neftci se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravili smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili.

Bez obzira što sam rekao da je Neftci favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici. Igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na euro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica", rekao je Bašić.

Utakmica između Neftcija i Željezničara igra se u četvrtak s početkom od 19:00 sati.

Nermin Bašić najavio revanš sa Neftcijem 🔵⚪ - Želim se zahvaliti ekipi Neftcija na gostoprimstvu, dali su nam svoj...

Posted by FK Željezničar on Wednesday, August 2, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije