Neredi u Splitu: Sukobi navijača i policije eskalirali izvan stadiona, više povrijeđenih i uhapšenih

0
Radiosarajevo.ba
Neredi u Splitu: Sukobi navijača i policije eskalirali izvan stadiona, više povrijeđenih i uhapšenih
Foto: Kolaž / Navijači napravili nerede poslije utakmice

Nakon završetka utakmice između Hajduka i Dinama na stadionu na Poljudu, nezadovoljstvo navijača preraslo je u nerede koji su se proširili i izvan stadiona, u širi prsten Poljuda.

Sukobi su eskalirali na Starom placu, gdje su se navijači sukobljavali s policijom, bacajući baklje, boce i kamenje, te zapalivši nekoliko kontejnera. Situacija je postala vrlo napeta, dok su slučajni prolaznici bježali pred divljim masama.

Očevidci su opisali scenarij na zapadnoj tribini gdje je kordon policije potjerao navijače, pri čemu je jedan policajac nasilno udario čovjeka u 30-ima. Nakon toga su policajci počeli koristiti suzavac na ljude koji su mirno izlazili s tribine, uključujući i mnogo djece.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Na sjevernoj tribini, skupina navijača počela je gađati policajce kamenjem, a neki su čak pokušavali baciti željezne ograde.

Policija je nakon nekoliko minuta uspjela raščistiti vanjski prsten i potjerati navijače na cestu, ali je eskalacija nasilja nastavljena kad su navijači počeli gađati policiju kamenjem i bengalkama. Situacija je kulminirala kada je više stotina ljudi krenulo u stampedu prema centru grada, a suzavci su letjeli daleko.

Nakon relativnog smirivanja situacije, u okolnim uličicama bilo je mnogo ozlijeđenih navijača, uglavnom tinejdžera, koji su se suočavali s posljedicama suzavca i nasilja. Policija je uhapsila neke od nasilnih navijača, dok je nastavila s čišćenjem ulica od nereda, piše Slobodna Dalmacija.

Video snimke možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije