Neredi u Beču: Austrijska policija prekinula slavlje navijača Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Neredi u Beču: Austrijska policija prekinula slavlje navijača Hrvatske
Pobjeda reprezentacije Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog fudbalskog prvenstva proslavljena je burno u ovoj zemlji, susjednoj BiH ali i državama u kojima živi hrvatska dijaspora.

Najdramatičnije je bilo u Beču gdje su se hrvatski navijači sukobili s austrijskom policijom. Hrvati su blokirali cestu, palili bengalke, upotrebljavali pirotehniku, što je izazvalo reakciju policije.

Situacija je eskalirala malo prije 23 sata kada su se, kao na bojnom polju, s jedne strane našli policajci, s druge hrvatski navijači.

"Vi ste sada u Austriji, poštujte zakone ove zemlje", na snimku se čuje poruka policije preko megafona. 

Specijalne jedinice austrijske policije - opremljene sigurnosnim kacigama, prslucima, pendrecima, suzavcima i zvučnicima - uspjele su zavesti red na Ottakringeru. Nekoliko osoba zadobilo je lakše povrede. 

Ovo nije prvi put tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji da dolazi do sukoba između navijača i policije iako, paradoksalno, Austrija ne učestvuje na Mundijalu.

Hrvatski navijači su prošle nedjelje burno proslavili pobjedu nad Danskom, a na ulicama Beča bili su i navijači Srbije poslije susreta "orlova" u grupnoj fazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije