Neredi na nogometnoj utakmici: Huligani u bolnicu poslali više od 50 ljudi

0
Hina
Neredi na nogometnoj utakmici: Huligani u bolnicu poslali više od 50 ljudi
Foto: Twitter / Navijački neredi u Kolumbiji

Dvanaest policajaca i 30 navijača povrijeđeno je u sukobima između policije i ultrasa Atletico Nacionala u kolumbijskom gradu Medellinu, saopćile su tamošnje vlasti u ponedjeljak.

Stotinjak ultrasa iz kluba Atletico Nacional upalo je u nedjelju poslijepodne na teren stadiona Atanasio Girardot u Medellinu bacajući metalne barijere i reklamne znakove na snage reda prije nego što su ih pripadnici odreda za razbijanje nereda prisilili na povlačenje.

Ukupno je dvanaest policajaca povrijeđeno, desetero s manjim modricama i dvoje pod doktorskim nadzorom, rekao je glasnogovornik policije u Medellinu, dok je u gradsku bolnicu primljeno više od 50 osoba.

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Utakmica kolumbijskog prvenstva u kojoj su trebali igrati Atletico Nacional i America de Cali odgođena je nakon sukoba.

Od početka godine navijači Atletico Nacionala izgredima pokazuju svoje nezadovoljstvo povećanjem cijena ulaznica i klupskom politikom.

Nekoliko sati prije početka utakmice uprava kluba objavila je da obustavlja popuste na ulaznice ovoj navijačkoj skupini. Atletico je bio omiljeni klub kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije