Nenad Bjelica saznao kaznu nakon što je udario zvijezdu Bayerna

0
Radiosarajevo.ba
Nenad Bjelica saznao kaznu nakon što je udario zvijezdu Bayerna
Foto: EPA - EFE / Bjelica odgurnuo i udario Sanea

Hrvatski trener Nenad Bjelica (52) suspendiran je na tri utakmice te kažnjen s 25.000 eura (48.895 KM) zbog nesportskog ponašanja, odnosno jer je na utakmici svog Union Berlina i Bayerna (0:1) u 13. kolu Bundeslige udario krilnog napadača minhenskog kluba Leroya Sanea i za to dobio crveni karton, odlučio je Njemački fudbalski savez (DFB).

Suspenzija znači da tokom iduće tri utakmice uopće neće biti na stadionima i u tom periodu ne smije doći u direktan i indirektan kontakt sa svojom momčadi. Bjelica i Union Berlin su prihvatili presudu i zato je ona pravomoćna, stoji na stranici DFB-a.

Podsjetimo, Bjelica je u 74. minuti pokušao odugovlačiti i nije Saneu dao loptu da izvede aut za Bayern. Sane mu je htio izbiti loptu, na što ga je Bjelica udario pa odgurnuo.

Nešto se čudno događa u državi koju trese građanski rat, Putin hitno šalje vojnike i oružje

Nešto se čudno događa u državi koju trese građanski rat, Putin hitno šalje vojnike i oružje

Bjelica je dobio direktan crveni karton te je ostatak utakmice odgledao s tribina.

"Odgurnuo me u mom prostoru i reagirao sam. Ali to je nedopustivo, nisam reagirao onako kako bih trebao reagirati kao trener. Razumijem zašto sam dobio crveni karton. Još sam bio i ljut zbog mogućeg penala za nas prije toga", izjavio je Bjelica nakon utakmice.

Njemački Kicker otkrio je da se Bjelica izvinio svojim igračima, ali ne i Saneu jer smatra da ga je on isprovocirao.

"Bio sam u svom prostoru, htio sam uzeti loptu i dati je Saneu. On me odgurnuo i naravno da sam onda reagirao. Došao me provocirati u moj prostor", rekao je Bjelica.

Njemački mediji osudili su Bjeličin potez, a Bild je čak napisao kako bi mu Union Berlin trebao dati otkaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije