Nemanja Supić potpisao za Timisoari

Radiosarajevo.ba
Nemanja Supić potpisao za Timisoari

Golman naše reprezentacije, Nemanja Supić potpisao je ugovor sa Timisoarom. Supić je sa rumunskim klubom potpisao uguvor na tri godine sa mogučnošću produženja na još dvije.

Najzaslužniji za Nemanjin transfer je poznati bh. menadžer, Bekim Dino Pašalić koji je u telefonskom javljanju iz Rumunije za sportin.ba rekao sljedeće:

"Nemanja je došao u sjajan tim. Ovo je najorganizovaniji klub u Rumuniji. Nikada prije nisam bio u ovoj zemlji, ali sada vam mogu reći da je ovo Amerika. Naišli smo na sjajne uslove, sve je perfektno. Ovo je pravi evropski klub, koji igra u Evropskoj ligi u kojoj Nemanja nažalost ne može nastupiti jer je predhodno nastupao za Anarthosis u ovom takmičenju, ali u svakom slučaju, prezadovoljan sam", rekao nam je Bekim Pašalić.

Nemanja oduševljen potpisanim ugovorom

"Drago mi je da sam konačno pronašao klub, prezadovoljan sam potpisanim ugovorom. Uvjeti i sredina su idealni. Bilo je teško jer su znali da neću imati pravo nastupa u Evropskoj ligi, ali na sreću pregovarao je Bekim Dino Pašalić i dogovorili smo saradnju."

Zahvalan Željezničaru...

"Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim upravi Željezničara, jer su mi izašli u susret kada nisam imao kluba i dozvolili da treniram sa Željom. Hvala mnogo Amaru Osimu, Adnanu Guši i svima iz Željezničara."

Na pitanje da li je utakmica sa Turskom bila ključna u cjelokupnom transferu, Nemanja je odgovorio:

"Sigurno da jeste, jer su moje odbrane u predhodne dvije utakmice u dresu reprezentacije odjeknule. Imao sam nekoliko ponuda iz Francuske i Turske, ali ponuda Timisoare bila je najkonkretnija i finansijski najbolja."

"Sada na miru mogu čekati naredne utakmice reprezentacije u kojima ćemo nadam se ovjeriti plasman u baraž, a zatim na svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku", rekao je Nemanja Supić iz Temišvara za Sportin.ba.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije