Negativan omjer sa nosiocima u baražu

Radiosarajevo.ba
Negativan omjer sa nosiocima u baražu


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je moguće protivnike u baražu, a riječ je o Hrvatskoj, Portugalu, Češkoj i Irskoj.

Od navedenih selekcija jedino nismo igrali sa Ircima, dok smo u susretima sa ostale tri selekcije uvijek izlazili poraženi.

Hrvatska - BiH

Sa reprezentacijom Hrvatske igrali smo četiri puta a Vatreni su slavili u svim susretima uz gol razliku 14:6 u korist Hrvatske.

Sa reprezentacijom Hrvatske prvi meč smo odigrali u Bologni 8. avgusta 1996. godine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Hrvatska je slavila sa 4:1. Golove za Hrvate postigli su, aktuelni selektor Slaven Bilić, Vlaović, a Bokšić je dva puta tresao mrežu Omerovića. Jedini pogodak za našu selekciju postigao je Hasan Salihamidžić.

Šestog septembra naredne godine Hrvatska je bila bolja sa 3:2. BiH je povela nakon autogola Jarnija, a onda su Bilić i Marić tresli mrežu Dedića. Salihamidžić je poravnao u 55. minuti na 2:2, a konačan rezultat postavio je Boban.

Sa Hrvatskom smo igrali i dva prijateljska susreta, a oba su pripala našim zapadnim susjedima.

Sedamnaestog aprila 2002. godine Hrvatska je slavila sa 2:0 na Maksimiru, a golove su dali Olić i Šuker.

Na stadionu Koševo 22. avgusta 2007. Hrvatska je slavila sa 5:3. Po dva gola za Vatrene su dali Srna i Kovač, a jedan Eduardo, dok je sva tri gola za BiH dao Zlatan Muslimović.

Češka - BiH 

Sa reprezentacijom Češke odigrali smo sa dva susreta, i to u okviru kvalifikacija za Euro 2000. godine, uz gol razilku 1:6

Na Koševu 10. oktobra  1998. godine Češka je slavila sa 1:3. Golove su dali Repka, Šmicer i Kuka, a jedini pogodak za BiH postigao Marko Topić u svom debiju za našu selekciju.

Osmog septembra u Teplicama Česi su slavili golovima Kollera, Bergera i Poborskog.

Portugal - BiH

Od svih navedenih protivnika najsvježiji, ali i najbolniji su porazi od Portugala.

Naime, BiH je u baražu za Svjetsko prvenstvo 2010. godine oba puta poražena od Portugala sa po 1:0. Golove su postigli Alves i Meireles.

Ako je vjerovati statistici, loše nam se piše. Ipak, ako pristup bude ozbiljan kao u posljednjih šest susreta nemamo se čega bojati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije