Nedved još ne razmišlja o 'penziji'

Radiosarajevo.ba
Nedved još ne razmišlja o 'penziji'

Nedavno "penzionisani" Juventusov veznjak Pavel Nedved (36) navodno se nije oprostio od nogometa, a nakon što je prekinuo vezu sa 'Starom damom' u opticaju su Lazio, Inter ili čak neki klub iz Sjedinjenih Američkih Država. Kada je na kraju sezone odbio potpisati novi ugovor sa Juventusom, mnogi su pretpostavili da više neće ni igrati budući da je, od svojih 36, tamo proveo poslijednjih 8 godina.

"Nedved je trenutno na odmoru i na njemu je da odluči šta će dalje, nakon što se vrati. Vjerujem da će nastaviti igrati nogomet." rekao je njegov agent Mino Raiola.

Na pitanje o glasinama u italijanskim medijima koje Nedveda povezuju sa potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora sa Interom, Raiola je rekao: "Ne mogu isključiti tu opciju. On je slobodan igrač i može da se priključi bilo kojem timu. Želi da igra za ekipu koja ga treba i koja ima poziciju na kojoj može učiniti važan doprinos."

Kada su ga pitali za Lazio, klub u kojem je Čeh proveo pet godina, Raiola je samo ponovio da je "odluka na Pavelu".

Na kraju je spomenuo da Nedveda u određenoj dozi zanima i igranje u SAD-u, jer, kako kaže, "to je zemlja koja ga fascinira".

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije