NEC Nijmegen traži bolju play-off poziciju u utakmici protiv PSV II

0
Radiosarajevo.ba
NEC Nijmegen traži bolju play-off poziciju u utakmici protiv PSV II
AA / Ilustracija

U okviru 28. kola nizozemske Eerste Divisie danas se sastaju  NEC Nijmegen i Jong PSV. Utakmica počinje u 18.45 sati.

Još najmanje 10 kola je ostalo do kraja, a situacija je prilično riješena što se tiče pozicija na tablici.

Format lige je takav da od 20 ekipa koje se takmiče, prve dvije ekipe prvenstva ostvaruju direktni plasman u Eredivisie, dok se ekipe rangirane od 3. do 8. mjesta na tabeli plasiraju u play-off za preostalu treću poziciju koja vodi u elitni rang nizozemskog nogometa.

Donedavni član Eredivisie, današnji domaćin susreta se nalazi na šestom mjestu te vjerujemo da je cilj povratak u odabrano društvo nizozemske nogometne scene. Ne tako davne, 2013. godine su ispali iz prve lige. Odmah iduće sezone su se vratili u Eredivisie osvojivši naslov prvaka 6 kola prije kraja prvenstva. Međutim, 2017. godine NEC Nijmegen se susreće sa ispadanjem iz lige nakon samo 2 godine u Eredivisie.

Što se tiče tekuće sezone, nalaze se na šestoj poziciji na tabeli sa osvojenih 50 bodova u 27 odigranih utakmica. Trenutno su četvrta najefikasnija ekipa prvenstva sa 55 datih golova, dok su s druge strane treća najbolja odbrana prvenstva sa 31 primljenim pogotkom. Bolju obranu od njih imaju samo petoplasirani G.A. Eagles (18) i prvoplasirani Cambuur (22). Ono što bismo posebno izdvojili pred ovaj susret je činjenica da u ovaj susret ulaze sa 3 pobjede u nizu, dok je pobjeda u zadnjem kolu poprilično impresivna. Pobijedili su Helmond u gostima sa visokih 0-7.

Jong PSV – za one koji ne znaju, rezervna ekipa PSV-a, trenutno drugoplasirana ekipa Eredivisie, u ovaj susret ulazi sa dosta lošijim rezultatima u prijašnjim utakmicama nego NEC. Kao što već znamo, rezervne ekipe ne mogu ostvariti promociju u viši rang takmičenja, tako da plasman Jong PSV-a nije prioritetan, što vidimo i stanjem na tabeli. Nalaze se na 17. poziciji sa ostvarenih 24 boda u 27 utakmica.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu NEC Nijmegen 1,57 neriješeno 3,90, a na PSV II 5,30.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije