EURO: Očekuju se nova uzbuđenja, na teren večeras izlaze jedni od glavnih favorita

0
Radiosarajevo.ba
EURO: Očekuju se nova uzbuđenja, na teren večeras izlaze jedni od glavnih favorita
EPA / EURO 2020

Evropsko prvenstvo u fudbalu održat će se u Rimu od 10. juna do 10. jula, a danas su na rasporedu utakmice u zanimljivoj grupi B u kojoj se sastaju Danska i Finska, te Belgija i Rusija.

Pored toga održat će se utakmice i u okviru grupe A gdje se sastaju Vels i Švicarska.

Podsjetimo, sinoć je na spektakularan način otvoreno Evropsko prvenstvo utakmicom Italije i Turske (3:0), a danas nas očekuju nova uzbuđenja.

Na teren će danas i jedni od favorita prvenstva – Belgijanci, koji će večeras od 21 sat igrati protiv Rusije i to u Sankt Petersburgu pred nešto više od 30.000 navijača. 

Večeras za Belgiju neće igrati sjajni Kevin De Bruyne i Axel Witsel zbog povreda, ali Roberto Martinez na raspolaganju ima zaista širok igrački kadar, pa nema sumnje da može naći kvalitetna rješenja u veznom redu.

Prije ovog meča u Rusiji biće odigrana još dva, a današnji program će od 15 sati otvoriti Vels i Švicarska utakmicom koja će se igrati u Bakuu. Ove dvije selekcije će se s Turskom boriti za drugo mjesto u grupi A, pa će onaj ko pobijedi (ukoliko se to desi) zaista imati lijepu prednost pred naredne dvije utakmice.

Švicarci su u boljoj formi, pa su i favoriti u ovom meču, ali Vels s Garethom Baleom svakako nije bez šansi. Daleko od toga.

Takmičenje u grupi B će od 18 sati otvoriti Danska i Finska na Parken stadionu u Kopenhagenu. U kvalitete Danaca smo se mogli uvjeriti prije sedam dana u meču s Bosnom i Hercegovinom, kada su Eriksen i družina Zmajeve porazili sa 2:0.

Finci su uoči prvenstva doživjeli tri vezana poraza u prijateljskim mečevima pa je zaista upitno koliko oni mogu na smotri najboljih. Ipak, nikada ne možete podcijeniti ekipu koja u vrhu napada ima Temmu Pukkija, a Zmajevi su se najbolje upoznali s njegovim kvalitetama.

Na Parkenu će biti nešto manje navijača nego u Bakuu i St. Petersburgu. Dozvoljeno je prisustvo do 25.000 gledatelja, prenosi scposrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije