Navijači Želje grade svoju Grbavicu: U akciju se uključili Edin Džeko, Amar Osim, Danis Tanović...

Radiosarajevo.ba
Navijači Želje grade svoju Grbavicu: U akciju se uključili Edin Džeko, Amar Osim, Danis Tanović...

Dolina ćupova, grbavički dom FK Željezničar, počela je s pripremama za evropske utakmice.

Kako smo već pisali, FK željezničar objavio je koji su to uslovi kako bi se evropske utakmice konačno zaigrale na Željinom stadionu, a više o tome možete čitati na sljedećem linku:

Evropske utakmice na Grbavici i rok 31. maj: Pročitajte saopćenje FK Željezničar

 

Radovi na stadionu već su počeli, a trenutno je u jeku 'plava groznica' zvana kupovina stolica za stadion koja se proširila diljem BiH, ali i među dijasporom.

Igrači, stručni štab, članovi skupštine, članovi upravljačkih struktura Kluba, prijatelji Kluba i naravno navijači već su počeli sa uplaćivanjem donacija za stolice. Cijena stolice po UEFA standardu je 26.40 KM + PDV, sa ugradnjom.

Donacije su već počele pristizati sa svih strana: Edin Džeko počastio je svoj prvi klub sa 30 stolica za 30. rođendan, a čak je i Danis Tanović napisao:

Nisam navijač Želje ali želim da imate lijep stadion. Od mene vam je jedna.

Posted by Danis Tanovic on Wednesday, March 16, 2016

Amar Osim također je kupio 20 stolica, akciju je podržao i Nihad Alibegović, a doznajemo i kako je grupa Manijaka iz sarajevskog kafića Varadero uplatila više od dvije hiljade KM za stolice.

Kako doznajemo, već je prikupljeno preko 5.000 KM, a višak sredstava od donacija bit će iskorišten za dalje renoviranje. Pritom, svaki će donator znati za šta je uplatio sredstva - za izgradnju čelične konstrukcije za Zapadnu tribinu, TV studio, parking Zapad, toalet...

 

FK Željezničar obavijestio je svoje navijače u BiH i svijetu da mogu uplatiti i donacije za izgradnju evropske Grbavice, a, ukoliko to želite, na ovom LINKU možete pročitati kako. Očekuje se uskoro i otvaranje PayPal računa kako bi navijači izvan BiH mogli na lakši način pomoći svom klubu.

 „Za navijače koji žele podržati projekat uplatom gotovine na Stadionu Grbavica mogu to uraditi u prostorijama Kluba kod uposlenice Amire Bajrović svakim radnim danom od 09 do 18 sati i subotom od 12 do 16 sati.


Klik na sliku za veću rezoluciju

Evidencija će se uredno voditi za svaku pojedinačnu uplatu uz izdavanje nota računa. Svaki navijač koji donira sredstva će nakon što se projekat okonča dobiti certifikat ili zahvalnicu za učestvovanje u izgradnji evropske Grbavice!“, saopćeno je iz Kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije