Navijači spasili dan i spriječili otkazivanje utakmice

0
Radiosarajevo.ba
Navijači spasili dan i spriječili otkazivanje utakmice
Foto: PrtScr / Navijači Zuricha čiste teren

Zanimljive scene na meču švicarske prve lige u susretu starih rivala, FC Zuricha i FC St. Gallena. Obilne snježne padavine dovele su meč na ivicu otkazivanja - ali su onda navijači odlučili uzeti stvar u svoje ruke.

Ponekad navijači fudbala uzrokuju otkazivanje meča, ali u nedjelju su to spriječili. Situacija na Letzigrundu u Cirihu nije izgledala dobro. Obilne snježne padavine učinile su teren u stadionu neprikladnim za igru, i bilo je čudno što je Lionel Tschudi uopće zviždao. Centimetri snijega prekrivali su površinu, a sudija je napokon zaustavio klizavu akciju između FC Zuricha i FC St. Gallena nakon šest minuta.

Šta sad? Uređaji za zagrijavanje nisu imali šanse. Izgledalo je kao da će meč morati biti otkazan. Ali odjednom je stigao broj drugih pomoćnika: navijači - pozvani od strane šefova stadionske sigurnosti - ušli su na teren sa lopatama i počeli čistiti teren. Čitava operacija trajala je pola sata, a onda je Tschudi odlučio nastaviti s mečom.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Igrači su već odustali od pomisli da bi mogli taj dan mogli odigrati utakmicu. 

"Mi igrači bili smo iznenađeni", rekao je kapitan FC Zurich-a Yanick Brecher nakon utakmice, dok je Jordi Quintilla iz St. Gallena otkrio da su jedino o čemu su zapravo razmišljali bilo je da li "će se odigrati u četvrtak ili subotu".

Gostujući igrači su na kraju imali više koristi od pomoći navijača iz Zuricha i tijesno su slavili sa 1:0 zahvaljujući golu Francuza Willem Geubbelsa (79'). Na Letzigrundu je bilo mnogo toga u igri, ipak, četvrto mjesto je bilo na kocki, a s njim i šansa da možda igraju na evropskom nivou iduće sezone. Nakon 33. kola, St. Gallen je četvrti, dok je FCZ na šestom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije