Navijači poslali poruku igračima FK Željezničar pred ključni meč: 'Za nas i ni za šta drugo'

1
Radiosarajevo.ba
Navijači poslali poruku igračima FK Željezničar pred ključni meč: 'Za nas i ni za šta drugo'
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Navijači FK Željezničar na stadionu

Udruženje navijača FK Željezničar '1921' objavilo je poruku jednog navijača koju su htjeli poslati igračima kluba s Grbavice pred meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv Neftcija iz Bakua. 

Autor Almedin Halilović je u tekstu objavljenom na stranici 1921.ba analizirao protivnika svog voljenog kluba i sve okolnosti oko ovog meča. 

Svoj tekst je zaključio velikom porukom koju je poslao igračima FK Željezničar. Halilović je napisao:

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

"Ako bih imao priliku da danas ili večeras uoči same utakmice kažem nešto ekipi ili ih pokušam na neki način motivisati, ne bih to uradio na klasični način. Istakao bih im, prije svega, da smo svi mnogo, mnogo, mnogo ponosni na njih, da su premašili sva očekivanja i da u našim očima neće pasti bez obzira kako se utakmica završila, dokle god budu igrali onako kako se igra u dresu našeg Željezničara.

Pozvao bih ih i da se prisjete utisaka i emocija koje su ih obuzele kada su vidjeli kako naša Grbavica sija i kakav smo spektakl napravili na njoj. I na kraju bih im pokazao samo jedno – sve one koji će večeras na stadionu stajati iza plavo-bijelih zastava i pjevati pjesmu svojoj najvećoj ljubavi zbog koje bi otišli i na kraj svijeta, pa i dalje ako zatreba.

Igrajte za nas! 🔵⚪️ Više na: https://1921.ba/za-nas-i-ni-za-sta-drugo-9087 Večerašnju utakmicu koja počinje u 19:00 možete pratiti direktno samo na Moja tv!

Posted by 1921.ba on Thursday, August 3, 2023

Rekao bih im: Ovu utakmicu ne igrajte ni za plasman u treći krug kvalifikacija, ni za potencijalno velikog protivnika u trećem krugu kvalifikacija, ni za bolji UEFA koeficijent, ni za veću novčanu nagradu, ni da nešto posebno dokažete nekome, ni u inat dušmanima… Ovu utakmicu igrajte za nas! Nas, koji smo tu na stadionu.

Nas, koji nismo na stadionu, ali koji smo svim srcem, mislima i molitvama uz vas, u svakom kutku planete Zemlje. Nas, koji živimo za Željezničar i koji smo zaslužili i ovo. Rekao bih i 'vas', ali vi ste odavno pokazali da ste dio 'nas'. Nas, koji živimo za Željezničar. Igrajte za nas!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije