Navijači platili smještaj 4.600 KM u Njemačkoj: Ono što su zatekli ih je potpuno šokiralo

0
Radiosarajevo.ba
Navijači platili smještaj 4.600 KM u Njemačkoj: Ono što su zatekli ih je potpuno šokiralo
Foto: Screenshot / X.com / Navijači uslikali kakav ih je smještaj dočekao

Navijači su se širom Europe su krenuli kako bi podržali svoje nacionalne timove na Euro 2024 koji je počeo u petak, 14. juna.

Mnogi Škoti su putovali do Njemačke kako bi gledali svoju reprezentaciju. Pronalaženje smještaja može biti problem.

Zato se mnogi okreću online stranicama kako bi pronašli smještaj. Međutim, to ne ide uvijek po planu – grupa ljudi podijelila je svoj užas nakon što su rezervisali smještaj na Booking.com.

Nenad Čičin-Šain: 'Odluka Akademije podigla gledanost filma Kiss the Future. Idemo po Grammy'

Nenad Čičin-Šain: 'Odluka Akademije podigla gledanost filma Kiss the Future. Idemo po Grammy'

Na X, korisnik RoryB96 je pokazao "apsolutnu katastrofu situacije" u koju su bili stavljeni. Smještaj nije izgledao kao na slikama na internetu, pa su morali noću lutati ulicama u potrazi za alternativnim smještajem.

Napisao je: "Obično ne objavljujem pritužbe na korisničku podršku na X-u, ali momci i ja smo u Njemačkoj zbog Euro 2024 i sačekajte da vidite u kakav su nas smještaj stavili sinoć. Oko pola devet jučer smo stigli na originalni smještaj koji smo rezervirali putem Bookinga i mjesto je bilo potpuni haos.

"Jedan krevet je bio napravljen od kartona i zalijepljen trakom. Drugi krevet je bio razvaljen kauč koji je bio prljav." Nakon tri sata na telefonu, dečki su prebačeni u drugi smještaj koji je izgledao jednako loše kao i prvi. "Kada smo stigli, bili smo "zapanjeni" onim što smo zatekli.

Pogledajte spektakularnu ceremoniju otvaranja Evropskog prvenstva u Njemačkoj

Pogledajte spektakularnu ceremoniju otvaranja Evropskog prvenstva u Njemačkoj

"Booking nas je poslao u tamnicu koja je izgledala kao napuštena medicinska ustanova, jer su ispred vrata bili bolnički kreveti i industrijska oprema. Ušli smo unutra i dočekala nas je još industrijska oprema, otvoreni kanali, izložene hemikalije i izložene cijevi, i kao šlag na tortu, sjekira koja izgleda kao iz nekog horor filma o ubistvima. Cijelo mjesto je izgledalo kao neki horor film o trgovini ljudima.

"Nakon svega navedenog u prvih dva metra od ulaza, prošli smo kroz ostatak mjesta i nastavili nalaziti opasnosti za opasnošću, uključujući pristup prostoriji s generatorom. Došli smo do druge strane objekta i osjetili smo jak miris vlage".

Grupa je platila 2.000 funti (4.600 KM) za svoj boravak. Uspjeli su pronaći drugi smještaj u Kölnu za preostala četiri dana, ali ni to nije izgledalo pretjerano ugodno.

X komentatora je također bio šokiran zamjenom. Jedan je napisao: "Radije bih ostao u prvom nakon što sam vidio drugo mjesto".

U odgovoru, glasnogovornik Booking.com-a je rekao: "Ovo nije iskustvo koje želimo za bilo koga tko rezervira smještaj putem naše platforme i stupili smo u kontakt s korisnikom kako bismo istražili što se dogodilo i pružili im odgovarajuću podršku."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije