Navijač izvadio pištolj i pucao na utakmici u Lukavcu

F. Z.
Navijač izvadio pištolj i pucao na utakmici u Lukavcu
Foto: Facebook / Stadion FK Turija

Nevjerovatne vijesti dolaze iz Lukavca s utakmice Druge lige Tuzlanskog kantona između Turije i Stjepan Polja. Meč je prekinut kod vodstva gostiju rezultatom 2:0.

Naime, kod rezultata 2:0 za goste jedan gostujući navijač je izvadio pištolj i počeo pucati. Igrači su bježali s terena, niko nije mogao vjerovati šta se dešava. Igrao se 35. minut utakmice. Policija je pronašala čahure, a osoba koja je pucala pobjegla je automobilom.

"Sve je moguće pa i to. Šta da vam kažem", ističe na početku razgovora za Radiosarajevo.ba Avdo Mosorović predsjednik FK Turija.

Ne znam, ne znam. Ogorčen sam na ponašanje i na ovo što se dešava. Vjerovatno ćemo istupiti iz svakog takmičenja ako se nastave ove blamaže. Čovjek dođe s oružjem i puca na terenu. Vi ne znate koje je oružje. Ma koje god da je... Naš klub se trebao raspustiti, ali ja sam preuzeo klub da pomognem. Uložio sam i trud i novac. I ja sam dugogodišnji sportista, igrao sam 40 godina fudbal, ali ovo nisam doživio. Kako da se čovjek ponaša, kako da se fudbaleri ponašaju", kaže Mosorović i dodaje:

"Gledaju igrači u mene, bježe po terenu. Ogorčen sam na delegata, na sudiju. Jedan sudija kaže 'šta ima veze, ja se osjećam sigurno'. Ja sam bio u ratu, ranjen sam dva puta i nisam se osjećao sigurno. Ne interesuju me sudije i te radnje, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Kod nas u Turiji ne smije biti problema. Danas sam gostima u svlačionici pripremio doček, piće i hranu. Da neko dođe u Turiju da puca. Pa ja sam tri godine nju branio od većih neprijatelja", kaže za Radiosarajevo.ba predsjednik Mosorović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije