Nastavlja se rat riječima: Conte poručio Mourinhu da je licemjer

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se rat riječima: Conte poručio Mourinhu da je licemjer
Nastavlja se rat riječima između Josea Mourinha i Antonija Contea u engleskom Premiershipu.

"Ne treba meni trener Chelseaja govoriti da sam griješio u prošlosti i da ću griješiti u budućnosti. Reći ću samo jedno: ja nikada neću biti kažnjen zbog namještanja utakmica," izjavio je Mourinho u petak nakon pobjede protiv Derbyja u FA kupu, aludirajući na Antonija Contea i njegovu suspenziju koju je zaradio jer nije prijavio namještanje utakmice dok je vodio ekipu Siene.

Mourinhov komentar, kako se i očekivalo,  rasplamsao je još više tenzije na relaciji ova dva menagera, te je Conte u subotu Portugalcu poručio da je kao osoba bezvrijedan.

“Kad ti je jedini cilj uvrijediti drugu osobu, onda si nula od čovjeka. Svi znamo Mourinha, uvijek je isti. Bio je nula u prošlosti, i sigurno će ostati isti i u budućnosti. To je njegov način i zato me ne iznenađuje. Život ide dalje, ne brine me Mourinho," rekao je Antonio Conte.

Jose_Mourinho_Antonio_Conte_EPA1.jpg - undefined

"Sjećam se jednog primjera s Ranierijem. Najprije ga je uvrijedio zbog njegovog engleskog, a onda kad je Ranieri dobio otkaz u Leicesteru, obukao je majicu s njegovim imenom. Time je pokazao da je licemjer.", dodao je Conte.

"Bit će prilike za moj odgovor na Old Traffordu kada se sastanemo. Ja ću biti spreman, ali nisam siguran da će biti i on," završio je trener Chelseaja.

Manchester United i Chelsea se sastaju 25 februara, a nakon ovoga je potpuno jasno - borba se neće voditi samo na terenu..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije