Nasri: Želim pobjedu kako me Edin ne bi provocirao

Radiosarajevo.ba
Nasri: Želim pobjedu kako me Edin ne bi provocirao


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak će u Parizu igrati posljednji kvalifikacioni susret za Euro 2012 protiv lidera grupe Francuske. Galski pijetlovi imaju bod prednosti nad Zmajevima.

Jedan od najvažnijih igrača Laurenta Blanc, Samir Nasri, koji igra zajedno sa Edinom Džekom u Manchester Cityju, priželjkuje pobjedu njegove selekcije nad izabranicima Safeta Sušića.

"Zaista bih volio da pobjedimo, jer ne želim da me Edin provocira kasnije na treninzima", našalio se Nasri i dodao": "Moramo biti oprezni sa njim, ali on nije jedini kvalitetan. BiH ima dosta dobrih igra;a kao što su Misimović i Pjanić. Ukoliko bismo se fokusirali na Edina to bi bila greška."

Francuzi će za susret sa  Bosnom i Hercegovinom biti jači za Germina i Abidala koji su se oporavili od povrede i trenirali sa ostatkom ekipe. Petorica igrača je treniralo prema posebnom programu, a to su Patrice Evra, Adil Rami, Yohan Cabaye i Yann M'villa.

Anthony Réveillère, strijelac jednog od tri pogotka u pobjedi Francuske nad Albanijom. Defanzivac francuske selekcije smatra da će susret protiv BiH biti znatno teži nego protiv Albanije.

"Bosna i Hercegovina je mnogo opasnija  i morat ćemo biti strpljivi", rekao je Anthony Réveillère.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije