Naš san je još uvijek živ, imamo šansu za prolaz dalje

Anadolija
Naš san je još uvijek živ, imamo šansu za prolaz dalje
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Kadetska reprezentacija BiH, koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, u petak je na terenima Sportske akademije Azerbejdžana u Bakuu obavila trening pred utakmicu protiv Njemačke.

Utakmica se igra 8. maja, javlja Anadolu Agency (AA).

Inače, kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na otvaranju Evropskog prvenstva poražena od Austrije rezultatom 0:2.

Selektor bh. kadeta Sakib Malkočević je za AA izjavio kako nije očekivao poraz od Austrije u prvom meču.

"Svaki poraz teško pada pa i ovaj od Austrije. Možda ga i nismo očekivali, to je protivnik koji je bio po mjeri, negdje na našem nivou. Sigurno da je naše određene planove malo poremetio. Međutim, šta je tu je, svaki poraz je bolan. Mi nismo bili pravi u tom meču, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu to je bila ravnopravna utakmica, gdje nam je falio pogodak da se vratimo i vjerovatno bi doveli utakmicu u neizvjesnost. Nažalost, nismo, i taj poraz sigurno boli", rekao je Malkočević.

Istakao je da je i sam plasman kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo veliki uspjeh, dodajući da će njegovi igrači pokušati napraviti dobar rezultat u narednim mečevima koji ih čekaju. 

"Sam plasman na Evropsko prvenstvo za nas je veliki uspjeh. Sigurno treba biti optimista, ali trebamo biti i realni. Mi smo bili svjesni u kakvoj grupi se nalazimo. Igramo protiv jedne Njemačke, jedne Ukrajine pa i Austrije. Naša očekivanja su bila da što bolje predstavimo našu državu na ovom Evropskom prvenstvu. Ipak smo mi tu debitanti. Od ove naredne dvije utakmice očekujem da igramo puno bolje nego protiv Austrije, da pružimo otpor Njemačkoj, pa onda i Ukrajini te da pokušamo iznenaditi", kazao je bh. selektor.

Odbrambeni igrač reprezentacije BiH Rijad Sadiku za AA je kazao kako im je poraz protiv Austrije teško pao, naglasivši ipak kako će on i njegovi saigrači u naredna dva meča pokušati ostvariti povoljan rezultat.

"Ovaj poraz je naravno uticao na nas. Imali smo drugačija očekivanja. To je donijelo naše neiskustvo i neigranje jakih utakmica i poremetilo nam je planove za dalje. Ipak, naš san još uvijek živi. Mi smo repezentacija bez pardona, uopšte nije bitno ko je na drugoj strani, mi igramo svoju igru, dajemo sve od sebe i idemo do zadnje kapi znoja da pokušamo napraviti što bolji rezultat. Naš san je još uvijek živ i imamo šansu za prolaz dalje", rekao je Sadiku.

Utakmica BiH protiv selekcije Njemačke igra se 8. maja u 17.00 sati, dok je meč BiH-Ukrajina na programu 11. maja u 17.15 sati.

Nakon prvog kola, Austrija je prva u grupi B s tri boda, prate je Njemačka i Ukrajina sa po jednim bodom, dok je BiH posljednja bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije