Napadnuti igrači Veleža na nacionalnoj osnovi?

Radiosarajevo.ba
Napadnuti igrači Veleža na nacionalnoj osnovi?


U noći sa subote na nedjelju na privatnoj zabavi, u mostarskom kafiću Piramida. napadnuta su dva igrača Veleža, Milana Kneževića i Slobodana Lakičević.

Dvojac tvrdi kako ih je, nakon vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, fizički napao aktuelni voditelj Turističke zajednice grada Mostara i bivši trenera FK Velež, Mensud Duraković i njegov sin Ali Hamza.

Niti jedna strana nije negirala incident, ali se priče ipak razlikuju. Po riječima igrača Veleža, Mensud Duraković je vrijeđao Kneževića na nacionalnoj osnovi te ga optužio da u mobitelu drži slike ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Zatim je Ali Hamza ničim izazvan udario Lakičevića, koji je pao na pod, te su ga na podu udarali, a  Kneževića su udarili flašom u glavu.

Sa druge strane, bivši trener Veleža tvrdi da nije bilo vrijeđanja na nacionalnoj osnovi, ali da jeste spominjao ratne zločince. Također, kako je rekao za Sportin, on nije učestvovao u tuči, već je pokušavao da spriječi istu.

Bošnjak: Istražiti da li je riječ o raspirivanju nacionalne mržnje

Knežević i Lakičević policiji su prijavili da su ih Mensud  i Ali Hamza Duraković napali i na nacionalnoj osnovi, potvrdio je za Nezavisne Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Duraković i njegov sin negiraju to i kažu da su oni napadnuti i vrijeđani. Pokrenuta je istraga i biće saslušani svjedoci da se utvrdi šta je bilo", rekao je Bošnjak i dodao će u konsultaciji s Tužilaštvom vidjeti da li ima elemenata krivičnog djela raspirivanje rasne i nacionalne mržnje.

U Veležu na strani igrača

Upravni odbor Veleža o ovom događaju se oglasio saopštenjem koje vam prenosimo u cjelosti.


Iznenađeni smo napadom na naše igrače koji su tu večer bili slobodni i zajedno se družili i bez ikakvog razloga i objašnjenja fizički napadnuti. Iznenađenje je još i veće što je u tom događaju učestvovao i dojučerašnji uposlenik kluba na funkciji direktora i trenera Mensud Duraković.

Povodom nemilog događaja od subote FK Velež će poduzeti sve mjere da u skladu sa zakonom zaštiti svoje igrače. Također, nadamo se da će nadležni organi poduzeti sve potrebne mjere kako bi se zaštitili sportisti ovog grada i odgovorni sankcionisali.

Ovakvi i slični incidenti ne mogu narušiti atmosferu i harmoniju u klubu, a posebno odnose sa istinskim navijačima Veleža.



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije